Извеждане на жена зад граница за проституция вдигнала на крак полицията в Разград

Снимка: Архив

Задържани са чичо и племенник за сводничество, трафик на жени и пране на пари

Подготвяно извеждане на жена за проституция зад граница е една от вероятните причини за полицейската реализация по неотложност на арестите на 43-годишния Дамян П. и неговия племенник 21-годишния Александър А. от Силистренско.

Двамата мъже са арестувани след четиримесечна разработка на Районната прокуратура в Разград и ОД на МВР, съобщават от Апелативна прокуратура във Варна.

Към момента данните са, че двамата са набирали и транспортирали жени с цел сексуална експлоатация, както и за склоняването им към блудствени действия и съвкупление. Срещу тях е образувано и дело за пране на пари.

Престъпната дейност с вътрешния трафик на жени, с цел сексуална експлоатация, както и набирането и склоняването им към развратни действия, е продължила от началото на годината до 14 август.

Извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса в Силистренско, Хасково и Разград. От къщите на двамата обвиняеми са иззети около 700 грама злато и пари, в евро и левове. Сводниците управлявали ново „Ауди“ и изплатено на лизинг БМВ.

От прокуратурата уточняват, че всеки от двамата мъже работел с по две жени, които били използвани за развратни действия. Клиентите били набирани чрез обяви в сайтове. В Разград и Хасково сводниците наели квартири, където работели жените.

„Имало ценоразпис за различните видове сексуални услуги. За един час се плащало около 120 лева, нестандартните желания се таксували доста по-скъпо. За редовни клиенти имало отстъпки”, информират от прокуратурата.

„Заради опасността обвиняемите да се укрият, да извършат престъпление или да въздействат върху свидетелките по делото, както и да упражнят върху тях физическа или психическа принуда, Районната прокуратура в Разград ще внесе искане в съда за определяне на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража“ за Дамян П. и Александър А. За всяко от трите престъпление, в които Районната прокуратура в Разград ги е привлякла като обвиняеми, се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба в различни размери”, гласи още информацията от Апелативна прокуратура във Варна.

Коментари

Задължително поле