Извергът от хотела: „Трябваше да го направя“

Забил ножица в окото на жертвата, защото се подразнил, че е останало отворено

Дрога и алкохол отключили психопроблем у задържания

Трябваше, трябваше да го направя”. Това повтарял по време на разпити 37-годишният Димитър Ръжев, който брутално уби приятелката си в стая в столичен хотел.

Кръвопролитието се разигра в нощта на неделя срещу понеделник. 24-годишната Златена Стоянова от Гълъбово бе открита в хотелската стая обезобразена от бой и със забита ножица в едното око. Разследването показало, че пловдивчанинът Ръжев и момичето били гаджета от няколко месеца. На 15 декември те дошли в София и наели стая. Според свидетели три дни те обикаляли столичните заведения. Във фаталната вечер между тях избухнал скандал и Ръжев се нахвърлил върху приятелката си. Първо я душил, после започнал да я удря по главата с бутилка от уиски. “Накрая се ядосал, че едното й око е отворено и забил ножица в него”, разказа шефът на “Криминална полиция” в СДВР Ангел Бадънков. След убийството Ръжев бил забелязан от рецепциониска на хотела, че се държи неадекватно във фоайето и повикала полиция. После пловдивчанинът сам завел униформените до стаята с трупа.

Според Ангел Бадънков до убийството вероятно се стигнало заради психичен проблем, който се отключил след консумация на алкохол и наркотици. Пред Бадънков задържаният обяснил, че два-три дни поред се друсал и употребявал алкохол. “Момичето не му е дала никакъв повод да извърши такова нещо. Явно той е имал вътрешно някакви проблеми, които от наркотици и алкохол са избили. Като разговарях с него той не беше типичният луд, беше трезвомислещ, много подредено и смислено говореше. Но в един момент се правеше на луд. Не беше смислено обяснението му, защо е извършил убийството. Разказа как е минал последният му ден, но когато стигнахме до убийството, само каза: “Ми, трябваше да го направя” и изключваше”, разказа Бадънков. Пред близки майката на Златена – Гергана, споделила, че не познава задържания за убийството.

Коментари

Задължително поле