Извозен е и последният пострадал в мелето на автомагистрала Тракия Общо 23 -ма пациенти са настанени в болниците Св. Анна, Пирогов, Токуда, ИСУЛ и София мед

Снимка: Архив

Извозен е и последният пострадал от катастрофата на Тракия, съобщиха от пресцентъра на Центъра за спешна помощ в София. 14 линейки са мобилизирани за инцидента – 3 от тях се връщаха и извозваха по 3 пъти. 23 общо са пострадалите, които са транспортирани от ЦСМП-София, от тях 10 са тежки. Пострадалите са транспортирани в болниците Св. Анна, Пирогов, Токуда, Исул е София мед, съобщават от министерство на здравеопазването. В Окръжна болница, със собствен транспорт, са отишли поне още 6 души за консултация.
От ЦСМП- София благодарят на Спешна помощ – Пловдив, които са предложили своята помощ, но не се е наложило такава.

Спешните медици от УМБАЛСМ „Пирогов“ оказват медицинска помощ на 4-ма пациенти, сред които: 16-годишна майка и 2-годишното ѝ дете. Детето е със сътресение на мозъка и с охлузвания по лицето, без някакви други поражения. Други двама пациенти са с черепно-мозъчна травми. Жена на около 80 г., с гръдна травма, е приета в противошокова зала на лечебното заведение. Приет е пациент с оплаквания от болка в областта на горен и долен крайник.

В спешното отделение на ИСУЛ са приети четирима пациенти с единични и множествени травми.

В УМБАЛ „Св. Анна“ са приети 14 пациенти. Мъж на 42 г. с черепно-мозъчна травма, който е хоспитализиран в Клиниката по неврохирургия. Жена на 39 г. с черепно-мозъчна травма и фрактури на челните и лицеви кости. 60-годишна жена с комоцио. Мъж на 45 г. с луксация на прешлен и тежка неврологична симптоматика (квадриплегия). Жена на 56 г. с тракоабоминална травма. 15-годишно дете с фрактура на ляво бедро. Жена на 36 г. с фрактура на дясна предмишница;

Две деца на 8 и 12 г. с лицево-челюстни травми. Жена на 55 г. с комоцио. 13-годишно дете с комоцио. Друг пациент с шийна фрактура, а станалите пострадали са с политравми и охлузвания.

В УМБАЛ „Софиямед“ е оказана медицинска помощ на двама пострадали – мъж на 36 г. с счупване на подбедрицата и лека черепна фрактура и 29-годишна жена с шийна травма.

В „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда“ са приети двама пациенти с фрактури.

Министерство на здравеопазването следи състоянието на пострадалите и поддържа постоянна връзка с лечебните заведения. връзка с лечебните заведения.

 

 

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Всичко идва от сметището от където от няколко дни бълва пушилка. Не е от мъгла.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.