Извънредни мерки на ГКПП "Промахон", влизаме само с отрицателен PCR тест

Извънредни мерки на граничен пункт Промахон обяви гръцкото правителство след извънредното заседание, проведено в петък.

От 06.00 ч на 14 юли всички, които влизат през ГКПП Промахон трябва да имат направен отрицателен ПСР тест 72 часа преди влизане в страната.

Задължителен остава QR кода за влизане като минималното време е ограничено до 24 от 48 часа преди пристигането в Гърция.

Засилват се проверките за спазване на здравните мерки в страната като на ден ще се извършват на 300 инспекции в цяла Гърция.

Извънредното заседание бе предизвикано от увеличения брой на заразени, основно на граждани влизащи на територията на Гърция от други страни.

В петък само на граничен пункт Промахон бяха установени 29 случая на коронавирус от български и румънски граждани.

„С отговорност и колективна зрялост страната ни се превърна в международен модел във войната срещу коронавируса. Връщаме се към „нова закономерност“, придържайки се към препоръките на експерти и  отваряме вратите на страната, без отстъпки по въпросите на общественото здравеопазване. Приоритет е безопасността на служителите, жителите и посетителите на страната. Увеличеният брой случаи на чужди граждани натисна звънеца на алармата и изисква да натиснем спирачките на опасно самодоволство", заяви след заседанието правителствения говорител Стельос Пецас.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България