Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

Москва и Скопие на нож след „руска намеса“ (обзор) Заев: Русия да разбере, че нямаме алтернатива на НАТО и ЕС

Развалят договора с ТЕЦ AES-Гълъбово Няма да претендират за неустойки

Извършителите на въоръжения грабеж в прохода Хаинбоз получиха общо 38 г. затвор

На общо 38 години лишаване от свобода са осъдени извършителите на въоръжен грабеж в прохода Хаинбоз, след разглеждане на делото от три съдебни инстанции. Това съобщиха от прокуратурата.

Ивайло В. е осъден на 18 години лишаване от свобода при строг режим, Бойчо Т. ще излежи 15 години лишаване от свобода също при строг режим, а Иван Р. – пет години лишаване от свобода при общ режим. Присъдите са окончателни и влязоха в сила, след последното разглеждане на делото от Върховен касационен съд.

Ивайло В. е признат за виновен по обвиненията на прокуратурата и е осъден за това, че на 3.08.2011 г. на пътя В. Търново-Гурково, в съучастие с Хосе М. като извършители и с помагачи Иван Р. и Бойчо Т., отнел чужди движими вещи /50 656 лв. собственост на Булсатком АД и 15 000 лв. собственост на А. А. – общо 65 656 лв. – особено големи размери/, с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това са употребили сила /нанасяне на удари с ръце и с автомат Калашников в главата и тялото на А. А., заплашване и прострелване със същото оръжие, като грабежът е придружен и с нанасяне на тежки и средни телесни повреди. Дейците са били въоръжени с автомат, саморъчно изработен картечен пистолет, боеприпаси и 6 бр. взривове – престъпление по чл. 199 ал. 2 вр ал 1, вр чл. 198 ал 1 чл. 20 НК.

Същият е осъден по обвинението, че придобил от Бойчо Т. и държал огнестрелно оръжие – автомат Калашников, саморъчно изработен картечен пистолет, боеприпаси за тях и 6 бр. взривове, без да има за това надлежно разрешително – престъпление по чл. 339 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 ал. 1 и чл. 26 ал. 1 НК.

Осъден е и по третото обвинение, че на 27.06.2011 г. в Ст. Загора, в съучастие като извършител с Хосе М. противозаконно отнел чужд лек автомобил „Ауди 80” от владението на П.Я., без негово съгласие, като превозното средство било изоставено без надзор в района на с. Керека – престъпление по чл. 346 ал.2, вр. чл. 20 НК.

Бойчо Т. е признат за виновен и осъден за това, че в периода от юни до август 2011 г. във В. Търново, Габрово, Севлиево и с. Трънето, действайки в съучастие като помагач с извършителите Ивайло В. и Хосе М. и с помагач Иван Р., умишлено улеснил Ивайло В. и Хосе М. чрез даване на съвети, разяснение, отстраняване на спънки, набавяне на средства – предоставяне на огнестрелно оръжие, боеприпаси и взривове, да извършат грабежа – престъпление по чл. 199 ал. 2 вр. чл. 198 ал. 1 чл. 20 НК.

Същият е признат за виновен по обвинението на прокуратурата, че през 2010 г придобил от неизвестно лице и при условията на продължаващо престъпление, при една и съща обстановка и при еднородност на вината държал огнестрелно оръжие – автомат Калашников и картечен пистолет, боеприпаси за тях и 6 бр. взривове и на 24.07.2011 г. и на 02.08.2011 г. ги предал на Ивайло В. и Хосе М. без да има за това разрешително – престъпление по чл. 399 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 НК.

Осъден е и за това, че на 05.08.2011 г в района на с. Керека, в съучастие като извършител с Ивайло В., чрез запалване, унищожил противозаконно чужд лек автомобил Ауди на стойност 1700 лв. – престъпление по чл. 216 ал. 1 вр. чл. 20 НК.

Иван Р. е осъден за това, че в периода юни 2011 г. до 03.08.2011 г., като помагач умишлено улеснил Ивайло В. и Хосе М., чрез даване на съвети и разяснения /относно подходящо място и време да осъществяване на грабежа, за приблизителния размер на пренасяните от пострадалия суми, място и време на пренасянето до Ст. Загора, за личността, външен вид, постоянен адрес и лек автомобил на пострадалия/, да извършат грабеж – престъпление по чл. 199 ал. 1 вр. чл. 198 ал. 1 чл. 20 НК.

Предстои изпълнението на осъдителните присъди.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.