Изгоряха всички камиони на сметосъбирането с Свиленград

Снимка: Таран.Нюз

Кметството на Свиленград предприе спешни мерки по събирането на боклука, след като снощи изгоряха камионите на общинската фирма по сметосъбирането.

Първият камион, взет под наем от Димитровград, започна да работи по график. Предполага се, че конкуренти в бизнеса са поръчителите на палежа, съобщи БНР.

Палежът на камионите за сметосъбиране е провокация срещу общината. Мнението изрази зам. -кметът на Свиленград Мария Костадинова, която обясни, че от една година насам са се случили поредица от инциденти:

"Има някаква предистория. Първо беше обжалването на обществената поръчка, след като закупихме новите съдове още първите дни, буквално бяха запалени пет контейнера. След това, когато трябваше фирмата да предава имота, който ползваше за сметосъбиране, имаше пак едни непристойни сцени по отношение на чупене на имуществото, може би е продължение, още повече, че веднага се видя на камерите, че това е умишлен палеж".

Камионите за сметопочистване на Свиленград са били запалени снощи в 23 часа. Те са били паркирани в общинската база.

Камерите за видеонаблюдение са заснели мъже, които снощи са обикаляли около камионите. Единият камион е изцяло изгорял, а другите два унищожени и негодни за работа. Работи се по една-единствена версия - умишлен палеж.

Коментари

Задължително поле