Изгоря култов ресторант в центъра на Пловдив

Някогашният култов ресторант „Греми” в центъра на Пловдив горя за втори път през последните години след затварянето си заради фалит на собственика. Петметрови пламъци и гъст черен дим обхванаха в събота вечер малко преди 21 часа някогашната кръчма, превърната напоследък в поредното свърталище на клошари в бъдещата Европейска столица на културата.

Близо три часа продължи потушаването на огъня, като с пламъците се бореха пет пожарникарски екипа, а движението в района на главния булевард „Цар Борис Трети Обединител” на спирката срещу хотел „Тримонциум” бе отцепено от полицейска патрулка.

За щастие няма пострадали. Не са засегнати и други съседни сгради, но хората от тях се изплашили и излезли бързо навън. Напълно е изгорял целият покрив на двуетажния ресторант, като огънят е тръгнал от втория, където 20-ината пожарникари са открили няколко легла и покъщнина.

Полицаи и пожарникари са извършили в неделя сутринта повторен оглед на бившия ресторант „Греми” и продължават да изясняват причините за пламъците и дали не става дума за умишлен палеж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България