Изгоря къща на социален работник, подпалиха тоалетни на плажа Иракли

Снимка: Архив

Къщата на социален работник изгоря в бургаското село Русокастро. 46-годишният Янко Йорданов в момента на пожара не бил у дома, а на работа в социалния дом. Около полунощ съседите му забелязали гъсти кълчета дим да се извиват от къщата, в която живеел.

Йорданов я обитавал сам, тя била на негови близки, които му я отстъпили за дом. Комшиите веднага се обадили на тел. 112 и сами с кофи и подръчни средства започнали да гасят стихията. Къщата обаче изгоряла напълно, въпреки усилията на хората и дошлите огнеборци. Пожарът не е умишлен, разследва се откъде е тръгнала искрата.

По същото време пожар е вилнял и в Несебър, където умишлено е била запалена дървена конструкция на централен плаж «Вая» в местността «Иракли».

Огънят е потушен от служители на плаж «Вая». Установено е, че е запалена дървената конструкция на тоалетна с две отделения към заведение, стопанисвано от частна фирма. От огъня напълно изгоряло едното отделение, а другото е обгоряло частично. При извършения оглед по външните стени на конструкцията са открити следи от петролен продукт, съобщават от полицията.

Коментари

Задължително поле