Дневен хороскоп на Алена за петък, 06.12.2019

На 6 декември 2019 да почерпят

Скорсезе и Копола: Студио „Марвел“ не прави кино! Всичко е само един комерс, твърдят легендарните режисьори

Парламентът прие бюджета за 2020 г.

„Стачката на стачките” парализира Франция Милиони на бунт срещу пенсионните реформи на Макрон

#MeToo трейлър на новия политически коректен филм за Бонд “Силната чернокожа жена” Лашана Линч съперничи на 007

Пирати отвлякоха гръцки танкер край Нигерия

3028 лв. заплата в софтуерните компании Над 30 хил. са заетите в бранша

Протеини пазят сърцето и кожата в студа Балансираме белтъчния прием с фибри

Словашкият парламент отхвърли спорен законопроект за абортите

50% излишно висше образование

Чаатай Улусой надебеля

Кардайъ: Лъсна съглашателството между ГЕРБ и БСП

ГДБОП разби банда „ливанска пералня” (обзор) Босът Ахмад Шараф и пет от мулетата му са обвинени за пране пари

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 6 декември 2019

Изграждат бази за собствено ползване Автомобилната индустрия е активна

Наемите на модерни логистични площи от клас А са 4,7 евро за кв.м. на месец, а за клас Б са 2,7 евро на кв.м.

Свободните пространства са 7%

Предлагането на модерни индустриални и логистични площи в София се увеличава с 4% през първата половина на 2019 г. и надминава 1 млн. кв.м., пише в доклад на консултантска компания. Този плавен ръст се наблюдава от 2013 г. насам. Нивата на свободните площи остават стабилни – 7%, и продължават да бъдат разпределени в проекти за собствено ползване или второкласни площи. Ръст в предлагането се очаква в Божурище, Нови Хан и Равно поле, където тече процес на активно изграждане на големи логистични бази.

Преобладаващата част от новите проекти са за собствено ползване. Една от най-активните индустрии в това отношение е автомобилната. През първото полугодие нетните усвоени площи са 38,8 хил. кв.м.

Търсенето в сегмента продължава да бъде движено от логистични оператори, обслужващи сектора на бързооборотните стоки и онлайн търговци. Основните зони в София, които са обект на внимание, са разположени на южната и източната тангента на Околовръстен път и в северната част на града.

Регистриран е и засилен инвестиционен интерес от нови за пазара чуждестранни компании, специализирани в строителството на логистични и индустриални площи. Това се очаква да доведе до увеличаване на активността в сегмента. Въпреки това, поради липсата на готов спекулативен продукт броят на сделките, сключени на етап “в строеж”, ще нарасне.

Наемите на модерни логистични площи остават без промяна. За клас А те са 4,7 евро за кв.м. на месец, за клас Б са 2,7 евро на кв.м.
До края на 2019 г. и в началото на 2020 г. се очаква засилване на активността на пазара на индустриални и логистични площи, поради потенциалното навлизане на нови инвеститори, както и строителство на проекти за градска логистика и автоматизиране на базите с цел по-ефективно обслужване на онлайн търговци.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.