Изграждат два нови социални центъра за възрастни в Търговище

Снимка: Архив

В реконструкция, обзавеждане и други ще бъдат инвестирани над 1,1 млн. лв.

Два нови социални центъра за денонощна грижа за хора с психични разстройства и възрастни, които не могат да се обслужват сами, ще изгради общината в Търговище, съобщиха от местната администрация.

Звената ще бъдат разположени в сградата на бившето училище в село Съединение. Двата етажа ще бъдат напълно реконструирани, ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност, ще се обособят спални и санитарни възли, кухня, дневни и други, които да отговарят на изискванията за такива социални услуги.

В реконструкцията, приспособяването на сградата за нуждите на звената, както и обзавеждането, ще бъдат вложени над 1,1 млн. лв. Средствата са по проект, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”, уточняват от общинската администрация след сключване на договор за безвъзмездната помощ. Срокът за реализиране на дейностите е до февруари 2021 г.

Предоставянето на самите услуги, които ще са с капацитет за по 15 души всяка, пък ще бъде осигурено по друга оперативна програма - „Развитие на човешките ресурси”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони