Изграждат защитна стъклена стена около Айфеловата кула

Снимка: Pixabay

Кметството на Париж реши да засили охраната на Айфеловата кула като изгради защитна стъклена стена около нея. Строителните работи ще започнат вероятно тази есен. Проектът струва 20 милиона евро, информира БНТ.

Много скоро снимките на Афеловата кула няма да изглеждат така. До няколко месеца, около парижката желязна дама ще бъде изградена защитна стъклена стена с височина два метра и половина. Стъклото ще е противокуршумно, а целта е защита на монумента от терористични атаки. Седем милиона души посещават всяка година най- разпознаваемия символ на Франция.

Сега около Айфеловата кула има само метални заграждания и то от месец юни, това лято.

Стената ще обгради целия площад около кулата. Входовете от север и юг ще бъдат забранени, влизането ще става през парковете от другите две страни.

Кметството в Париж е решено за съхрани ценното наследство.

„До края на година ще започнем работите по много по- естетична и елегантна система за сигурност“, казва зам.-кметът на Париж Жан-Франсоа Мартен.

Цената на амбициозния проект е 20 милиона евро. Началото на строителството вероятно ще е тази есен Техническите подробности още не се съобщават, но със сигурност достъпът до подножието но кулата ще бъде безплатен за посетители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.