Изграждат нови детски площадки за 113 600 лв в Павликени

Пет нови детски площадки изграждат в павликени. Общата стойност на проекта е в размер на 113 600 лева, от които 45 824 лева са от проект „Красива България”, а съфинансирането от Община Павликени е 67 769 лева.

Срокът на изпълнение е 3 месеца и трябва да приключи до 16 септември .

На церемонията за първа копка на строителния обект присъстваха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, заместник-кметовете инж. Анастасия Вачева и инж. Венцислав Иванов, представители на фирмите-изпълнители на проекта, проектанти и др.

„Ние като местна власт държим на думата си и изпълняваме нашия ангажимент за подобряване живота на гражданите от всички възрасти. Всичко правим за нашите деца, за да имат сигурна, обезопасена среда за игра“, каза в словото си инж.Манолов. Той благодари на експертите от общинска администрация, които са подготвили и защитили проекта.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „ПИРС Д” ООД Пловдив с управител инж. Ботко Михайлов. Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „СТРОЙИНВЕСТ – ВТ 1” ООД Велико Търново с управител инж. Димитър Йовков. Фирма „ПРОЕКТ ПЛЮС” ООД Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев, която е автор на проекта, ще осъществява авторския надзор по изпълнението му.

Този проект дава възможност детското заведение да има обновена визия, обновено оборудване и децата да получават грижата, която трябва.

С реализацията на дейностите по проекта, от една страна, ще се осигурят разнообразни, пълноценни и безопасни пространства за отдих, спорт и игра на децата, а от друга страна, ще се създадат нови работни места, тъй като 50% от работещите на строителната площадка ще бъдат наети от Дирекция „Бюро по труда”.

За поредна година Община Павликени реализира проект за изграждане на детски площадки. През 2016г. четири такива къта бяха създадени в двора на ДГ „Слънце“, отново с финансиране от проект „Красива България“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони