Одобриха почивни дни на всички религиозни общности

Правителството отпусна близо 490 000 лева мост в Елена

Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“ в Сирия

Правителството отпусна над 10 млн. лева на общини в Пиринско

Прокуратурата е започнала досъдебно производство за смъртта на бебето, изхвърлено във водите на „Водното огледало“ в Кърджали

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков

Орлин Павлов, Мариана Попова и Стефан Вълдобрев ще пеят на новогодишния концерт на София Именити творци и спортисти ще отправят видеопожелания към българите

ЕС забрани сламките и пластмасовите чаши Новите правила ще влязат в сила след 2 години

7 млн. лева даде правителството на област Монтана

Кметът на Павликени чете коледна приказка на децата от забавачка

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

ЕК потвъди за хакерска атака срещу институции на евросъюза

Половин милиард евро за метро до „Левски“ и „Слатина“

Пускат под гаранция богатия циганин, убил две жени

Шампионите се преклониха пред духа

Изграждат нов паркинг и манеж за Конната база в Арбанаси

Кметът на Арбанаси Тошо Кръстев. Снимка bgsever.info

Парк ще бъде изграден върху пасище в местността „Новите лозя” край Арбанаси на терен с площ от 57 декара. Промяната в предназначението на земеделската земя бе одобрена по време на редовната сесия на местния парламент. Има положително становище на Министерството на културата, че имотът не попада в границите на защитена територия или зона.

„Паркът бе изграден през 2007 и оттогава не беше променено предназначението на земеделската земя за цел парк. Преди година и половина бе направено предложение на Общината до културното министерство, но протоколът не беше дошъл”, поясни кметът на Арбанаси Тошо Кръстев. 

По време на заседанието бе одобрено още едно предложение, касаещо населеното място. Върху друго пасище с площ от 17 декара, отново в местността „Новите лозя”, да бъде изграден платен паркинг. „Изключително е належащ такъв паркинг, защото автобусите, които паркират през летния период, са между 11 и 30, а това води до огромно задръстване. С този паркинг ще имаме алтернатива и за личните автомобили на хората, които пристигат в Арбанаси”, допълни Кръстев и поясни, че още не е изготвен проект, но се очаква паркингът да бъде готов през следващата година. Към него ще бъдат изградени и сервизни помещения, а изграждането му ще бъде в ръцете на Общинското дружество „Паркинги и гаражи”, което ще бъде ангажирано и със събирането на таксите. 

Кметът на Арбанаси информира също, че е необходимо доизграждането на манеж за Конната база в резервата. „Такива са изискванията, които трябва да се покрият, за да се провеждат международни и републикански състезания. Една част от манежа е вече изграден. Предстои отчуждаването на някои земи, за да се направи и другата част. Затова трябваше да имаме становище на Общинския съвет, с което да се даде път за изграждането на такъв Подробен устройствен план”, съобщи кметът на Арбанаси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.