Лорита Радева от СОС за мръсния въздух:  Показанията на станциите към 7 ч. тази сутрин са под 50 микрограма

Д-р Ангел Кунчев: Грипът закъснява с повече от месец, още не се знае какъв щам ще ни атакува

Вулкан изригна в Нова Зеландия, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Земетресение с магнитуд 4,5 край гръцкия остров Крит

Путин и Зеленски за първи път на четири очи в Париж, ще говорят за Украйна

ФБР разглежда като терористичен акт стрелбата в американска военноморска база във Флорида

От днес започва плащането на пенсиите за месеца

Мръсен въздух над нормата в София

Днес ще е предимно слънчево, максималните температури ще са между 7 и 12 градуса

Според проучване: Британците, които предпочитат да останат в ЕС, са повече от всякога

Радев и членове на ЦИК ще анализират местните избори

Днес почитаме Света Анна

Прощаваме се с голямата актриса Стоянка Мутафова

Банковата система се развива възходящо

Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 9 декември 2019

Изграждат нов паркинг и манеж за Конната база в Арбанаси

Парк ще бъде изграден върху пасище в местността „Новите лозя” край Арбанаси на терен с площ от 57 декара. Промяната в предназначението на земеделската земя бе одобрена по време на редовната сесия на местния парламент. Има положително становище на Министерството на културата, че имотът не попада в границите на защитена територия или зона.

„Паркът бе изграден през 2007 и оттогава не беше променено предназначението на земеделската земя за цел парк. Преди година и половина бе направено предложение на Общината до културното министерство, но протоколът не беше дошъл”, поясни кметът на Арбанаси Тошо Кръстев.

По време на заседанието бе одобрено още едно предложение, касаещо населеното място. Върху друго пасище с площ от 17 декара, отново в местността „Новите лозя”, да бъде изграден платен паркинг. „Изключително е належащ такъв паркинг, защото автобусите, които паркират през летния период, са между 11 и 30, а това води до огромно задръстване. С този паркинг ще имаме алтернатива и за личните автомобили на хората, които пристигат в Арбанаси”, допълни Кръстев и поясни, че още не е изготвен проект, но се очаква паркингът да бъде готов през следващата година. Към него ще бъдат изградени и сервизни помещения, а изграждането му ще бъде в ръцете на Общинското дружество „Паркинги и гаражи”, което ще бъде ангажирано и със събирането на таксите.

Кметът на Арбанаси информира също, че е необходимо доизграждането на манеж за Конната база в резервата. „Такива са изискванията, които трябва да се покрият, за да се провеждат международни и републикански състезания. Една част от манежа е вече изграден. Предстои отчуждаването на някои земи, за да се направи и другата част. Затова трябваше да имаме становище на Общинския съвет, с което да се даде път за изграждането на такъв Подробен устройствен план”, съобщи кметът на Арбанаси.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.