82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Изграждат нов паркинг и манеж за Конната база в Арбанаси

Кметът на Арбанаси Тошо Кръстев. Снимка bgsever.info

Парк ще бъде изграден върху пасище в местността „Новите лозя” край Арбанаси на терен с площ от 57 декара. Промяната в предназначението на земеделската земя бе одобрена по време на редовната сесия на местния парламент. Има положително становище на Министерството на културата, че имотът не попада в границите на защитена територия или зона.

„Паркът бе изграден през 2007 и оттогава не беше променено предназначението на земеделската земя за цел парк. Преди година и половина бе направено предложение на Общината до културното министерство, но протоколът не беше дошъл”, поясни кметът на Арбанаси Тошо Кръстев. 

По време на заседанието бе одобрено още едно предложение, касаещо населеното място. Върху друго пасище с площ от 17 декара, отново в местността „Новите лозя”, да бъде изграден платен паркинг. „Изключително е належащ такъв паркинг, защото автобусите, които паркират през летния период, са между 11 и 30, а това води до огромно задръстване. С този паркинг ще имаме алтернатива и за личните автомобили на хората, които пристигат в Арбанаси”, допълни Кръстев и поясни, че още не е изготвен проект, но се очаква паркингът да бъде готов през следващата година. Към него ще бъдат изградени и сервизни помещения, а изграждането му ще бъде в ръцете на Общинското дружество „Паркинги и гаражи”, което ще бъде ангажирано и със събирането на таксите. 

Кметът на Арбанаси информира също, че е необходимо доизграждането на манеж за Конната база в резервата. „Такива са изискванията, които трябва да се покрият, за да се провеждат международни и републикански състезания. Една част от манежа е вече изграден. Предстои отчуждаването на някои земи, за да се направи и другата част. Затова трябваше да имаме становище на Общинския съвет, с което да се даде път за изграждането на такъв Подробен устройствен план”, съобщи кметът на Арбанаси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.