Природният газ поскъпва с 2,5% от април Без промяна на парното и водата

Съдът реши директорът на здравната каса в Ловеч да остане под домашен арест

Министерство на финансите с 18 мерки срещу корупцията Режат външни фирми от достъп до документи за конкурси

82,9% от българите са със собствено жилище

Застраховка за 1,4 млн. лв. има туроператорът на пострадалите в автобус в Египет българи

НАП продаде на търг училище в Елена Имотът вече е собственост на софийска фирма срещу 40 042 лева

Прокуратурата разследва убийството на жена в Перник

Тереза Мей отново обвини Русия за отравянето на Сергей Скрипал

Нинова: Причината за дупките по пътищата е корупцията

Меган Маркъл може да се венчае със сватбената тиара на принцеса Даяна

Язовир Тича отново прелива Няма опасност за хората

Путин: Имаме планове за намаляване на военните разходи през тази и в следващата година

Томислав Дончев: Стокообменът между България и Сърбия има значителен потенциал за ръст

Ердоган: Във Варна ще кажа на ЕС – или плащайте, или си признайте честно, че няма да има пари за бежанци

В Анкара задържаха 1,4 кг от радиоактивния елемент Калифорниум

Изграждат нов паркинг и манеж за Конната база в Арбанаси

Кметът на Арбанаси Тошо Кръстев. Снимка bgsever.info

Парк ще бъде изграден върху пасище в местността „Новите лозя” край Арбанаси на терен с площ от 57 декара. Промяната в предназначението на земеделската земя бе одобрена по време на редовната сесия на местния парламент. Има положително становище на Министерството на културата, че имотът не попада в границите на защитена територия или зона.

„Паркът бе изграден през 2007 и оттогава не беше променено предназначението на земеделската земя за цел парк. Преди година и половина бе направено предложение на Общината до културното министерство, но протоколът не беше дошъл”, поясни кметът на Арбанаси Тошо Кръстев. 

По време на заседанието бе одобрено още едно предложение, касаещо населеното място. Върху друго пасище с площ от 17 декара, отново в местността „Новите лозя”, да бъде изграден платен паркинг. „Изключително е належащ такъв паркинг, защото автобусите, които паркират през летния период, са между 11 и 30, а това води до огромно задръстване. С този паркинг ще имаме алтернатива и за личните автомобили на хората, които пристигат в Арбанаси”, допълни Кръстев и поясни, че още не е изготвен проект, но се очаква паркингът да бъде готов през следващата година. Към него ще бъдат изградени и сервизни помещения, а изграждането му ще бъде в ръцете на Общинското дружество „Паркинги и гаражи”, което ще бъде ангажирано и със събирането на таксите. 

Кметът на Арбанаси информира също, че е необходимо доизграждането на манеж за Конната база в резервата. „Такива са изискванията, които трябва да се покрият, за да се провеждат международни и републикански състезания. Една част от манежа е вече изграден. Предстои отчуждаването на някои земи, за да се направи и другата част. Затова трябваше да имаме становище на Общинския съвет, с което да се даде път за изграждането на такъв Подробен устройствен план”, съобщи кметът на Арбанаси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.