Изграждат Педагогическа академия в Медицински университет-Пловдив

Медицински университет-Пловдив ще продължи обученията за успешна научна кариера в докторанското училище чрез изграждане на Педагогическа академия, в която младите изследователи – постдокторанти и млади учени, ще могат да изградят капацитет за научни изследвания и за включване в международни научни проекти.

13pl4002-4В Педагогическата академия ще се обучават и хабилитирани преподаватели за придобиване на знания и изграждане на умения за научно ръководство на докторанти, трансфер на технологии и други, допълни ректорът на МУ-Пловдив член-кореспондент проф. д-р Стефан Костянев.

За постигане на значими резултати от научната дейност на младите изследователи и за придобиване на практически умения за научни изследвания ще бъде осигурена менторска и консултантска подкрепа от изявени чуждестранни и български учени. 10 млади изследователи и четирима студенти пък ще проведат едномесечен стаж в утвърдени университети в САЩ или държави от Европейския съюз.

30 млади изследователи пък ще имат възможност да представят своите научни проекти и резултати на форуми в ЕС, допълниха от елитния вуз в града под тепетата.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.