Изграждат тенис комплекс на 5 км от Търново

Тенис комплекс с няколко корта, съблекалня и кафене иска да изгради бизнесменът Парашкев Димитров във великотърновското село Шемшево.

Димитров се занимава от десетина години с непрофесионален тенис, а трета поредна година е главен спонсор на турнира „Витоша къп”.

Предприемачът е депозирал официална молба до кмета на община Велико Търново Даниел Панов да бъдат обсъдени възможностите за реализирането на тенис комплекса, който ще се простира на около 6 дка площ. Спортната база ще е на около 5 км от старата столица.

Кметът на Шемшево Кирил Ангелски пък е дал положително становище относно молбата на Димитров, като предлага за най-целесъобразно комплексът да се изгради в югозападната част на селото.

На предстоящото заседание на Общинския съвет в болярския град администрацията ще предложи на съветниците да одобрят инвестицията, като площта от 6 дка, намиращи се източно от стадион „Петър Шатров”, бъде предоставена на Димитров за срок от 5 години при начална тръжна цена от 480 лв. на месец с ДДС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.