Спасиха две чужденки, изгубили се близо до Рилския манастир

Стотици на протест за седма поредна вечер в Барселона

Взривиха големи строителни кранове в САЩ (ВИДЕО)

Какво направили хакерите, след като видели доходите на 5 млн. българи?

Над 9 млн. лева са раздадени за дезинфекция на личните стопанства срещу чумата по свинете

Младеж е загинал, а трима са ранени при тежка катастрофа в Златица

Кристин Лагард: Брекзит ще се отрази на благосъстоянието на някои страни

Турция очаква САЩ да улеснят изтеглянето на кюрдските отряди от Северна Сирия, или ще възобнови операцията

Съседски спор за силна музика е причина за убийството в Лисец В селото тръгна подписка в подкрепа на стрелеца Валентин Василев

Как да преборим бедността предлагат трима учени “Не предполагай, а изпробвай” е мотото на лауреатите за 2019 г.

Владимир Тодоров, БАПК: Листовките за изпита по кормуване са пълни с безумици

Наказателният спецсъд ще заседава по делото срещу Баневи

Проф. Пламен Киров пред „Труд“: Лозан Панов прекали с опита за грубо вмешателство и натиск върху съдии Съвсем естествено министърът на правосъдието отказа да предложи кандидатура за главен прокурор

Производител на кори за яйца е източник на оцветени води с неприятна миризма в река Русенски Лом

Гърция мести 700 мигранти от остров Самос

Изграждат 8 парка, обновяват Зоологическата градина Ремонтират „Заимов”, „Дружба”, Южен, Западен, Северен и др.

Кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова съобщи, че Столичната община е ремонтирала и санирала жилищния блок в „Люлин”, в който живеят хора с увредено зрение.

Строят 11 спортни зали в кварталите

Осем нови парка ще бъдат изградени в София. Това планира в програмата си Йорданка Фандъкова – кандидат за кмет на столицата, издигнат от ГЕРБ и СДС. Започна работа по устройствения план на парк „Кукуряк” за жителите на кв. „Овча купел”. Планирани са паркове по поречието на р. Драгалевска и р. Бара Изливо, в „Младост” на територията на бившите военни имоти и в кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново”. На ул. „Черковна” изграждат парк и параклис на загиналите български войници в Първата световна война. Работи се по устройствения план и на „Въртопо”. Планирани са Източен парк по поречието на реките Кална и Банишка и хидропарк по поречието на р. Искър от Околовръстния път до бул. „Цариградско шосе”.

Планирано е и изграждането на 3 линейни парка. Догодина започват да се строят този по бул. „Македония” и първият етап на този по старата жп линия, който е от гара „Пионер”до „Слатина”. Зеленият коридор от надлез „Надежда” до Северния парк ще включва и минерален басейн.

„Опазваме Борисовата градина и възстановяваме къпалнята „Мария Луиза” и летния театър”, подчерта Фандъкова. Изграждат две пешеходни и велосипедни връзки между трите части на Южния парк. Планирани са ремонти на парковете: Южен, Западен, Северен, „Заимов”, „Дружба”, Княжеската градина, „Хиподрума”, „Надежда” и нови части от Борисовата градина, в район „Люлин”-център, „Мир и дружба” и по р. Перловска. Обновяват и градините „Св. Георги”, „Буката”, „Св. Никола”, Градската и при хотел „Рила”.

Ще бъде обявен и международен конкурс за цялостна реконструкция на Зоологическата градина.

Фандъкова планира изграждането на 3 скейт парка и 11 спортни зали.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.