Издирват бегълци от възпитателно училище, крали коли и извършили грабеж в магазин

Снимка: Архив

Четирите момчета вършеят из региона от петък

Кражба на две коли, взлом и грабеж са извършили четирима бегълци от Възпитателното училище–интернат ( ВУИ) в Завет за по-малко от седмица в Разградско и все още са навън, трупайки още престъпления.

Това стана ясно от информационния бюлетин на полицията в Разград, която издирва в региона и е обявила бегълците за търсене и в страната.

Момчетата, които са на възраст от 14 до 17 години, били от различни области в България, включително Бургас и Ямбол. Не е изключено да са се опитали да стигат и до родните си места по празниците, но търсенето им продължава.

Според досегашната информация тийнейджърите, които са настанени във ВУИ-то заради криминални прояви, са успели да избягат в петък. Първо откраднали „Сузуки Витара” от село Брестовене. Колата била на 32-годишен мъж, който я бил оставил до стопанския двор в селото. Автомобилът е обявен за издирване.

На 23 декември момчетата задигнали и друга кола „Рено11 GTL”. По-късно тя била намерена изоставена в околностите на Завет със счупен люк. Около 2,30 часа на Бъдни вечер пък хлапаците разбили входната врата на магазин за хранителни стоки в Завет. Прибрали монети, общо около 90 лв. Какви други стоки са взели все още не се съобщава. Сутринта вече се прехвърлили в Разград и към 9 часа двама от групата, на 14 и 16 години, извършили грабеж в хранителен магазин в областния град.

Нахлули в търговския обект и заплашили продавачката. Взели от касата 60 лв. и мобилен телефон. Нападнатата жена подала сигнал и от камерите в обекта били установени извършителите. Междувременно те се измъкнали. Предполага се, че са извършили и други престъпления.

Към момента е ясно, че поне един или двама от бегълците са част от друга група, която върша в региона през август. Тогава за няколко дни пак извършиха взломове на магазини, като преди това пребили параджията на интерната, които се опитал да попречи на бягството им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България