Издирват крадец на 10 картини от хотели Правел се на архитект, искал да оглежда и задигал платна от фоайетата

Кадър от запис, на който крадецът е без шапка и очила и със своя приятелка в СПА-център във Велинград. Снимка МВР

Полицията издирва сериен крадец на картини от хотели. От началото на годината той успял да задигне 10 платна, без да се притеснява от охранителните камери на рецепцията и във фоайетата.

Засега се знае само, че обирджията е от София, но не и кой е той. Вчера бяха разпространени записи, на които се вижда лицето му. Криминалистите се надяват хората, които го разпознаят, да им съобщят подробности, за да се разкрие самоличността му.

Младият мъж действал с един и същи номер. Представял се за служител от архитектурно бюро, който трябва да организира голяма изложба за представяне на проекти. Носел голяма папка и тръгвал да оглежда фоайетата. Свалял картини от стените, пъхал ги в папката и после си заминавал. Така успял да задигне 6 платна в София, 2 в Плевен и 2 във Велинград.

Обикновено си слагал очила и мека шапка. Само веднъж не успял да прикрие външността си, когато бил придружаван от приятелка в СПА-център във Велинград.

Според ченгетата крадецът най-вероятно е наркоман, или има зависимост към хазарта. Изглежда има осигурен купувач, който е готов му дава 100-200 до 500 лв. за картини, които иначе струват не повече от 1000-2000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.