Издирват крадци, обрали семейство, докато спи

Снимка: Нова тв
Добромир Зидаров смята, че семейството му е напръскано със спрей, за да могат крадците спокойно да оберат дома.

Хора от столичния квартал “Надежда” подозират, че били упоени

Освен пари и кредитни карти, задигнали са и автомобил

Веднага изтеглили суми от банкомат

Среднощни крадци обраха семейство в дома им в столичния квартал “Надежда”. Бандитите се промъкнали през отворената балконска врата на втория етаж. Добромир Зидаров, майка му, жена му и детето им спели и не ги усетили. Освен пари, телефони и банкови карти, обирджиите отмъкнали и автомобила им, чиито ключове намерили в жилището.

“Предполагам, че обирът се е случил между 1 и 2 часа през нощта на 11 юни. Имаме данни, че по това време е теглено от картите ни”, разказа Зидаров. Той и близките му предполагат, че апашите са използвали газов спрей, който е приспал семейството, защото всички имали главоболие на сутринта.

Първа се събудила майката на Добромир, която открила, че телефонът и портмонето й липсват. Тя събудила сина си и снахата, които също били неприятно изненадани - освен документите на Добромир, били изчезнали и кредитните карти и автомобилът им.

“Майка ми спи много леко, но тази нощ се е събудила след 5 часа, а не след 2, както обикновено. Мен и съпругата ми ни боляха главите през следващия ден, имахме и неприятен вкус в устата, чувствахме се замаяни”, сподели Добромир.

Обирът се разследва от криминалисти от СДВР. В жилището са правени огледи, но не е ясно дали са открити следи от упойващо вещество, за каквото говорят жертвите.

През лятото на 2018 г. по подобен начин в София бе обран домът и на депутата от БСП Таско Ерменков. И той тогава, че семейството му е било упоено, а крадците влезли с подправен ключ през входната врата. В коридора непробудно спяло и домашното куче, което иначе друг път лаело и при най-малък шум по стълбището в блока. И досега обирджиите не са разкрити.

Коментари

Задължително поле