Издирват трима отвлекли младеж от заможна ромска фамилия за откуп от 200 000 лв.

Снимка: Архив

Криминалисти от Областната дирекция на МВР във Велико Търново разследват дръзко отвличане. Сигнал за извършеното престъпление е получен в четвъртък малко след полунощ. По данни на тъжителя 19-годишен младеж от Горна Оряховица, извършителите са трима. В злополучната вечер маскираните мъже го причакали пред дома му. Когато горнооряховецът се появил, бандитите го натъпкали в личния му автомобил "Мерцедес" и отпрашили с пълна газ. След като излезли от града, похитителите нанесли побой на младежа, а след това поискали голяма сума пари от родителите му. Участниците в престъпното трио заявили на близките, че ще освободят сина им, когато платят откупа. Бащата на отвлечения младеж незабавно алармирал полицията.

Похитителите на младежа са поискали от роднините му 200 000 лева откуп. Отвлеченият е от заможна ромска фамилия от квартал "Калтинец" в Горна Оряховица.

След получаването на сигнала били предприети незабавни заградителни мероприятия. Уведомени били всички областни дирекции на МВР в страната. Приведен бил в действие и планът за взаимодействие с частните охранителни фирми на територията на Великотърновския регион. В резултат на съвместните действия между полицията и частните охранителни фирми в района на разклона за великотърновското село Пушево била открита колата на похитения младеж. Возилото било зарязано от извършителите в канавката край главния път София-Варна.

Малко по-късно в центъра на село Хотница бил открит и отвлеченият горнооряховец в добро здравословно състояние.

По случая е започнато досъдебно производство. Работата по установяване на извършителите продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в болярския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право