Издирват ученичка, изчезнала от Монтана по Нова година

Малолетно момиче, изчезнало в първите дни на новата година от училище в Монтана, е обявено за издирване. Засега полицията не е открила никакви следи от детето, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

12-годишната Лиляна Кирилова излязла от класната си стая в Шесто СОУ в Монтана на 4 януари тази година и сякаш потънала вдън земя. За да открият ученичката, органите на реда са провели поредица от оперативно-издирвателни мероприятия - срещи с негови роднини и познати на територията на Монтана и община Лом, но до момента момичето не е открито, казаха от полицията. Лиляна Кирилова е обявена за общодържавно издирване.

Според разказите на негови познати момичето е живеело при дядо си в монтанския квартал „Кошарник”. Детето няма документи за самоличност и имало склонност да лъже и да фантазира, заявиха криминалисти. Според описанието на МВР Лиляна Кирилова е на видимата възраст около 12-14 г., с ръст около 150-160 см, нормално телосложение, права, черна, дълга коса, продълговато, мургаво лице, тънки вежди и дебели устни.

В деня на изчезването си е била облечена в черен клин, тъмно яке и бежови ботуши. Полицията призовава гражданите, които могат да дадат информация за местонахождението на момичето, да уведомят най-близкото Районно управление на МВР или да подадат сигнал на тел. 112, както и на тел: 096 /396 500, 096 /396 491. Анонимността е гарантирана, увериха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право