Издирват у нас двама убийци

Заподозрени са за разстрела на свързан с престъпен клан в Загреб

МВР издирва двама мъже, които са заподозрени за убийство от преди две години в Загреб. Интерпол-Хърватия е потърсила съдействие за установяването на килърите, които са заподозрени за разстрела на Винко Жулевич-Клица на 3 май 2015 г. До този момент обаче самоличността и националността им не е ясна.

Заради това от хърватската полиция са предоставили на страните членки на Интерпол снимка от камерата на единия заподозрян и фоторобот на другия. За първия се знае, че е на 30-40 години, висок 175 см, със средно телосложение, червеникави вежди и мустаци и голям нос. Предполага се, че мъжът от фоторобота е на същата възраст, висок около 180 см, с нормално телосложение и кестенява коса.

Винко Жулевич-Клица (57 г.) бил издебнат от килъри на мотор. Те спрели автомобила му, накарали го да излезе и го разстреляли на място. Клица бил офицер от Хърватския съвет за отбрана, пишат местните медии. Бил свързан и с престъпен клан от Загреб, който бил ръководен от Виеко Слишко, убит през 2001 г. През 2003 г. Винко Жулевич бил разследван за убийството на българина Веселин Маринов, който бил охрана на съдения за военни престъпления Младен Тута.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България