Издирват шофьор, убил учителка

Уважаваната учителка Цветана Цекова е магистър по начална училищна педагогика и е преподавала на децата на прогимназиалния курс на училище “В. Кънчов” във Враца.

След бягство от мястото на катастрофа във Враца

Приятелката му от село Нефела разказала, че още на другия ден избягал в чужбина

Деца и колеги скърбят за г-жа Цекова

Прокуратурата във Враца ще поиска от съда да бъде издадена европейска заповед за арест на 23-годишния Д. Д. от село Нефела. Младежът е обявен за издирване, след като полицията установи безспорно, че Д. Д. е шофирал автомобила “Ауди А6”, с който е била блъсната и убита 57-годишната учителка Цветана Цекова.

Както писа “Труд”, тежката катастрофа стана около 17,30 ч в сряда - 24 ноември. Цекова пресичала булевард “Васил Кънчов” във Враца, когато с висока скорост била пометена от черен автомобил. Колата отпрашила в посока към Монтана, окървавената жена била откарана с линейка в местната болница, където починала.

Няколко дни трябваха на полицията, за да влезе в дирите на извършителя. В събота униформени откриха автомобила “Ауди А6”, изоставено в горичка край близкото до Враца село Нефела. Колата се водела на 32-годишния И. М. от Нефела, но било доказано, че не той, а 23-годишния Д. Д. от същото село го е карал във фаталната вечер. Нещо повече - на предната седалка се возела и 22-годишната Х. Д. от Нефела - приятелка на шофьора. Като пряк очевидец на катастрофа тя разказала всичко на криминалистите, както и че още на другия ден Д. Д. избягал зад граница.

Деца и педагози от Средно училище “Васил Кънчов” във Враца скърбят за уважаваната от всички учителка и настояват за справедливо наказание за шофьора убиец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право