Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сменяме само старите касови апарати Произведените през последните две години машини ще имат нужда само от обновяване на софтуера

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Издъхна данъчният шеф, прострелян насред София (обзор) След серия операции Иво Стаменов починал около 11 ч. във ВМА

Служителят на НАП Иво Стаменов. Снимка: Фейсбук

Килърите не са разкрити

Иво Стаменов, началникът на отдел “Фискален контрол” в Националната агенция за приходите (НАП), почина днес във Военно-медицинска академия. На 18 декември м.г. 43-годишният държавен служител бе прострелян в центъра на София и 26 дни лекарите се бориха да спасят живота му. След серия операции, при които са му прелети големи количества кръв, състоянието му се влошило рязко в четвъртък и той издъхнал около 11 ч., научи “Труд”.

Данъчният шеф бе прострелян от засада в джипа, с който идвал на работа. Снимка: БУЛФОТО
Данъчният шеф бе прострелян от засада в джипа, с който идвал на работа. Снимка: БУЛФОТО

Наемният убиец издебнал от засада Стаменов малко преди 8,40 ч. във фаталния ден. Данъчният шеф идвал на работа с джипа си БМВ Х3 по улица “Дунав” към булевард “Дондуков”, където е централното управление на НАП. Килърът стрелял с карабина само веднъж. Куршумът пробил предното стъкло и улучил данъчния шеф в рамото, като засегнал белия му дроб и важен кръвоносен съд.

Водещата версия на полицията е, че показното покушение е свързано с работата на Стаменов. Той е бивш служител на МВР, след което постъпил в НАП. Ръководеният от него отдел се е занимавал с контрол върху търговията с рискови акцизни стоки като цигари и алкохол, а отскоро и с горива.

Три дни след атентата премиерът Бойко Борисов проведе съвещание с главния прокурор Сотир Цацаров, министрите на финансите Владислав Горанов и на вътрешните работи Валентин Радев, началниците на НАП и Агенция “Митници”. “Когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава, и ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг”, заяви министър-председателят и обеща ответни мерки на държавата.

До момента поръчителите и извършителят не са разкрити. Сайтове от Кърджали съобщиха преди дни, че разследващи покушението срещу данъчния шеф са пристигнали от София да проверяват местна фирма, но подробности не бяха огласени.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете