Митничари спипаха нелегална бензиностанция за яхти

Истински прецедент се разигра на яхтеното пристанище в Созопол. Митничари засякоха нелегална "бензиностанция" за яхти. 2827 литра нелегално дизелово гориво бяха иззети от въпросната "бензиностанция" -автоцистерна за продажба на горива на малки плавателни съдове. Тя е запечатана, а собственикът на търговския обект е санкциониран с акт за нарушение на чл. 126 от Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/, съобщиха от пресцентъра на митницата.

Автоцистерната продавала дизелово гориво и бензин на яхти, джетове и др. малки плавателни съдове в порта. При митническата проверка е установено, че тя се състои от три отделни секции, пълни с горива, но само две от са били снабдени с нивомерна система и фискално устройство в съответствие със законовите изисквания. Между двете легални секции с дизелово гориво и бензин е била разположена и трета нелегална секция, също пълна с гориво.

Митничарите съобщават, че нелегалната секция в бензиностанцията-автоцистерна съдържа 2 827 литра дизелово гориво с неясен произход и без платен акциз, което не съответства по състав на представените документи от бензиностанцията за заредено дизелово гориво. Работата по случая продължава.

Коментари

Задължително поле