Иззеха боен арсенал от дома на 61-годишен мъж във Врачанско

Снимка: Архив

Криминалисти на ОДМВР-Враца иззеха голямо количество незаконно оръжие и боеприпаси, съобщават от вътрешното министерство.

Специализираната операция е предприета на 19 септември, след проведени оперативни действия на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“. В хода на акцията, под наблюдението на прокуратурата, е извършено претърсване на частен имот в село Манастирище, община Хайредин.

Там са намерени и иззети: три пушки - гладкоцевна ловна, 12 калибър и две пневматични; бойна граната РГД-5 със завита запалка в нея; имитационна граната със запалка; 50 електродетонатора; тротилова пресовка с тегло около 200 г; саморъчно изработено метално тяло с цилиндрична форма; три пълнителя за автомат тип „АК“; три метални кутии с барут за ловни патрони; плик, съдържащ около двеста грама барут за ловни патрони; кутия с капсулвъзпламенители за ловни патрони; два огнепроводни шнура с обща дължина 8.30 м; 417 ловни и бойни боеприпаса от различен калибър.

След установяването на наличните взривни вещества, местопроизшествието е запазено до пристигането на екип на Специализирания отряд за борба с тероризма- МВР. Установено е, че откритият арсенал е собственост на 61-годишен мъж, криминално проявен. Той не е задържан по здравословни причини.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339 от НК, работата по цялостното му документиране продължава под наблюдението на прокуратурата.

Коментари

Задължително поле