Иззеха 400 кг. тютюн от тайник на хладилен камион (снимки и видео)

Служители на ОДМВР-Шумен откриха в четвъртък близо 400 кг. тютюн без бандерол в тайник на хладилен камион. До находката се стигнало по време на специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на акцизни  стоки без бандерол. Към 11:30 часа на автомагистрала “Хемус“ край град Нови пазар е спрян товарен автомобил Мерцедес „Спринтер“ с благоевградска регистрация.

Водачът - 30-годишен мъж от Гоце Делчев бил видимо притеснен. По време на извършения оглед в хладилния товарен автомобил наблюдателен полицай забелязал, че между предния и задния отсек, които имитирали хладилни помещения, има фуга. Там впоследствие бил открит тайник. Бил замаскиран с лайсни. В него служители на РУ- Нови пазар и Шумен, както и криминалисти от сектор „Противодействие на икономическата престъпност" открили чувалите с тютюна. Той е нарязан, а общото му количество е 390 кг.

Акцизната стока без всякакви документи е иззета. За срок до 24 часа е задържан водачът на микробуса Г.П./30г./ от Гоце Делчев. За извършено престъпление е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Нови пазар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право