Иззеха 80 кг. марихуана от дома на инспектор по храните

В частен дом в шуменския кв. „Дивдядово“ са открити 80 кг стебла и листа марихуана в процес на сушене, както и голямо количество суха маса.

Собственикът на къщата, където се извършвало сушенето е инспектор от местната Агенцията по безопасност на храните, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

До находката се стигнало случайно, когато 32-годишният мъж бил спрян за проверка на входа на квартала от полицейски служители от ОД на МВР в Шумен по сигнал. Тестван бил с техническо средство, което отчело, че шофира след употреба на наркотични вещества. Така се стигнало до разплитане на случая.

32-годишният мъж, който е ветеринарен лекар и инспектор в Агенцията по храните, отвел полицейските служители в дома си. Разказал също, че е засадил и отглежда за собствена употреба марихуана в гориста местност край село част от община Велики Преслав.

Иззети са 15 растения марихуана, които впечатлили разследващите с размера си – били по около 3 метра високи.

Предстои инспекторът от Агенцията по храните в Шумен, който е държал с цел разпространение и произвеждал марихуаната, да бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Шумен.

Педстои по досъдебното производство да бъде дадена пресконференция от административния ръководител на ОП–Шумен и директора на ОД на МВР, на която ще бъдат огласени подробности.

Коментари

Задължително поле