Изкопни работи оставиха близо 3000 души без ток в столичния квартал „Дружба“

При несъобразени изкопни работи този вторник са били скъсани няколко кабела на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, в резултат на което без електрозахранване за около час са останали 2900 жители на столицата в района на ж.к. „Дружба“ 1 и Гара Искър, съобщават от пресцентъра на дружеството.

От ЧЕЗ отбелязват, че това не първият подобен инцидент тази седмица. В понеделник строителна фирма е скъсала кабел 20 киловолта и е оставила без ток близо 2000 души в софийското село Лозен.

„Сега е краят на строителния сезон и очевидно фирмите бързат да завършат проектите си, но е недопустимо това да се случва за сметка на комфорта на нашите клиенти. Навременното съгласуване на строителните дейности ще ограничи късането на кабели и ще сведе до минимум неудобствата за домакинствата и бизнеса“, заяви Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“.

Строителните проекти би трябвало предварително да се координират с електроразпределителната компания. В рамките на това съгласуване дружеството в писмен вид информира строителя, че е длъжен да го уведоми за деня и мястото на изкопните дейности. В голяма част от случаите, обаче, тези изисквания не се спазват.

Често пъти информацията за започващите строителни дейности се получава предходния ден или в деня на тяхното стартиране, което прави реакцията на ЧЕЗ Разпределение невъзможна.

Дружеството призовава фирмите да го информират поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.