Пиян шофьор е виновен за катастрофата, в която загина сръбският певец Шабан Шаулич

Карлос Контрера от ВМРО: Гетата са язва – на ход са МВР, Прокуратурата, КПКОНПИ и съдебната власт

Кирил, коафьорът на Мис Свят Салонът на българина е номер 1 в Канада и финалист в наградите на Северна Америка

200 000 души протестираха срещу съдебния процес на 12-те каталунски лидери

Клиентка спечели срещу енерго, няма да плаща 2 681 лв. за ток Изправността на електромера е отговорност на дружеството, не на клиента

БСП напуска парламента Това реши Националният съвет на партията

Издирват 19-годишен младеж от ромския квартал за убийството в Кюстендил

Известният сръбски певец Шабан Шаулич е загинал в катастрофа

Модерен автополигон изграждат в Горна Оряховица Инициативата е получила одобрението на местната власт

Мащабна операция за обезвреждане на бомба от Втората световна война в Париж

Автобус и тролей се удариха на Орлов мост в София

Знакова сграда ще приюти социални институции

Рязко увеличаване на децата, извършили противообществени прояви в Търговище Кражби и повреждане на обществено имущество са основните прояви

Удостоиха с грамота единственото приемно семейство в Ресен Повод бе Международният ден на спонтанните актове на доброта

Георги Дерменджиев: Напълно наясно съм защо „Левски“ няма трофей 10 години

Изкуствен интелект управлява фейсбук профили Български софтуер помага на бизнеса да промотира онлайн

Пести пари и време

Компанията „Окто Лабс” тази година спечели първа награда за иновативна стартираща компания за платформата DigitalOcto.io, която на базата на изкуствен интелект подпомага малкия и среден бизнес да промотира дейността си в онлайн пространството.

Зад „Окто Лабс” стоят трима съоснователи и малък екип от разработчици. Навлизат в света бизнеса през 2013 г., когато основават първата си компания, която се занимава с уебдизайн, разработка и маркетингови решения в интернет.

„Истината е, че малкият и среден бизнес не разполага с време и ресурси да управлява социалните си профили, но отчаяно се нуждае от нискобдюжетни решения, за да промотира бизнеса си онлайн”, разказа пред „Труд” Елена Великова, една от съоснователите на компанията. Оттам идва и идеята да създадат софтуера DigitalOcto.io, който да предлага управление на социални профили. „Окто Лабс” вярва, че големите компании, с огромни маркетингови бюджети и скъпи екипи от създатели на съдържание и дизайнери, не трябва да бъдат единствените, които печелят през социалните медии.

Под формата на софтуер като услуга DigitalOcto.io предлага всичко необходимо за успешно разработване на социални профили, като автоматизира задачи и предлага инструменти, които намаляват значително времето, необходимо за поддръжка на профилите и заместват нуждата от специализирани маркетингови екипи.

В момента платформата предлага три инструмента, които покриват трите най-важни аспекта в управлението на социалните медии – създаването на графично (визуално) съдържание, неговото публикуване едновременно в няколко социални мрежи във време, в което да достигне до максимален брой потребители и инструмент за намиране и комуникация с истински и активни потребители, които имат интерес към съответния бизнес.

На четвъртото издание на конкурса b2b Media „Окто Лабс” спечели първа награда за иновативна стартираща компания. Платформата DigitalOcto.io има над 2000 активни потребителя, основно от САЩ, където имат няколко големи партньора, и Европа.

 

За социалните профили

Три съвета към компаниите

Според „Окто Лабс” първото най-важно е да има иновативност и креативност – успехите в социалните медии идват от умението за провокация и общуване с потребителя, защото хората са в социалните мрежи да разговарят, а не да бъдат заливани с големи реклами. Второто е изкуството за разказване на истории – потребителите се интересуват от историята на бизнеса, от истинското му лице и искат да го опознаят повече.

И не на последно място идва силата на съдържанието – създаването на добро, интересно и качествено съдържание е задължителна предпоставка за успех, но също така и доста трудна задача.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.