Изложба в Горна Оряховица показа графични изображения на български народни хора

Графични изображения на български народни хора показаха в Художествена галерия „Недялко Каранешев” в Горна Оряховица. Експозицията е дело на Сдружение „Таратанци”.

Културната организация среща съвременния човек с българските народни хора по един неочакван начин.

Това е „графичен език“ на народните хора. В изложбата са включени графични изображения на български народни хора от всички фолклорни области. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма, а тактовият размер е изобразен чрез характерните цветове на костюмите в съответната фолклорна област. Екипът на „Таратанци“ се състои от четири енергични дами- Екатерина Стоянова – управител,

Емануила Живкова - ръководител продажби, Цветелина Панова – дизайн Ива Тодорова - ръководител проекти и Николай Корчев – хореограф. „Таратанци“ е културна организация с мисия да провокира интереса на колкото се може повече хора към фолклорното богатство на България посредством игрови методи за представяне на българския народен фолклор – логически танцов пъзел, пъзел за бродиране, интерактивни събития и градски инсталации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура