Изложба представя неповторимите пейзажи на Огнян Механджиев

Известният благоевградски художник Огнян Механджиев ще подреди самостоятелна изложба базар в малката зала на Градска художествена галерия- Благоевград, съобщиха от общината. Арт събитието ще бъде официално открито на 20 май /понеделник/ от 18.00 часа. Изложбата се организира от Движение „Ние жените”, с любезното съдействие на Община Благоевград.

Директорът на Градска художествена галерия – Иван Милушев, ще аранжира и селектира кои платна на майстора на четката да бъдат представени в експозицията.

Картините на твореца ще бъдат изложени в малката зала на художествената галерия. Посетителите ще могат да видят завладяващите пейзажи и натюрморти на Огнян Механджиев, които са рисувани по време на пътуванията му десетилетия наред из цялата страна. Разбира се, сред творбите му преобладават тези, на които са изобразени забележителни места в Пиринския край. Всеки ще може да се докосне до багрите и прелестите на българската природа, до духовните послания на художника. Изложбата ще може да бъде разгледана до 20 юни в малка зала на ГХГ- Благоевград.

Коментари

Задължително поле