Изложба с артфотографии на миски в помощ на даровити малчугани

Даренията отиват в училището за деца с нарушено зрение „Проф.д-р Иван Шишманов” във Варна

28535255_1490488984397140_213151785_nБлаготворителна фотоизложба „Четири сезона” събра много гости в изисканото артпространство на Морско казино във Варна въпреки лошото време и зимата. Почитателите на женската красота оцениха и откупиха фотографии на най-титулованите топ модели на морската столица. Събраните средства отиват в подкрепа на даровити деца в училище за деца с нарушено зрение „Проф.д-р Иван Шишванов” в кв. „Аспарухово”. За камерата на автора Иван Тонов са позирали носителката на титлата Мис България Габриела Кирова, на Мис Варна-Моника Драгнева, Марина Димитрова, първата подгласничка в Miss Freedom of the World Михаела Йорданова и др. Гримьор и стилист на фотосесиите е Евелина Дойчинова. Миските направиха и красиво дефиле пред галерията и показаха лична подкрепа за малгуганите от училището за деца с нарушено зрение. Тематично свързано с изложбата звучаха „Четирите годишни времена„ на Вивалди.

За гостите дванадесетокласничката от „Проф.д-р Иван Шишманов” Иванка Недялкова изпълни след това народната песен „Рипни, Калинке” в съпровод на Жечко Тенев-гайда и Любомир Лазаров-кавал. Момичето е носител на втора награда от Националния фолклорен конкурс „Диньо Маринов-2014”. Тази година талантливата Ваня е стипендиант на фондация „Петко Стайнов”. Освен с откупуване на артфотосите за гостите имаше възможност да помогнат със средства и в дарителска кутия. Експертен център за френска козметика обяви, че дарява 5 % от месечния си оборот за училището.

По време на вечерта беше отпразнувана и третата годишнина на рубриката на БНТ2 „На светска вълна” с автор варненския хроникьор Емилиян Ялъмов.

Коментари

Задължително поле