Изложителите от "Вкусове от Италия 2017" със заявка за участие в Пловдив и през 2018 г

Всички изложители в 13-ото издание на зоната "Вкусове от Италия", която се проведе в рамките на международните изложби "Фудтех" и "Винария" в Международния панаир в Пловдив, вече са заявили участие за 2018 г. В италианското изложение със свои щандове се представиха 30 фирми, Търговската камара на Катания и 2 големи консорциума - "Парко Монти Сикани", представящ бизнеса на 15 града, и Гал Етна - обединение на 11 сицилиански града, разположени в района на вулкана Етна.

Според организатора на "Вкусове от Италия" Джузепе Аккардо предприемачите от Апенинския полуостров са били удовлетворени не само от факта, че хранителните им продукти са били харесани от гостите на изложението, но и че са осъществили успешни бизнесконтакти с потенциал за развитие. На място са провели т.нар. "Б2Б срещи" (бизнесът среща бизнеса), по време на които са постигнати споразумения от поръчки на етикети и опаковки до закупуването на земеделска техника - тази година в изложбата "Агра" за пръв път със свои щандове са участвали 12 компании от Апенините.

"За нас е огромна чест, че министърът на земеделието и храните на България проф. Христо Бозуков при откриване на мегафорума за агробизнес, храни и напитки заяви, че "Фудтех" се конкурира със зоната "Вкусове от Италия", коментира Джузепе Аккардо. Според него това е още едно признание за мащабността на изложението, което тази година бе не само с нова визия, но и се разпростираше на площ от над 150 квадратни метра. Изложението "Вкусове от Италия" бе открито от новия посланик на Италия у нас д-р Стефано Балди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони