Излъчват 60 филма от 29 държави на видео фестивала „Фасада” на Лапидариума в Старинен Пловдив

Пловдив отново става световна столица на видео изкуството от 8 до 10 септември, когато градът под тепетата ще е домакин за осма поредна година на „Фасада видео фестивал”-а.

До участие в тазгодишното издание са допуснати 60 творби от 29 държави, които са селектирани измежду постъпилите 265 филма от 49 страни. Видеофилмите от Египет, Естония, Германия, Испания, Иран, Швейцария, Tурция, Нова Зеландия, Румъния,Франция, Колумбия, Русия, Италия, Япония, Катар, Великобритания, България, Португалия, Белгия,Швеция, Палестина, Америка, Сърбия, Австралия, Аржентина, Полша, Хонг Конг, Финландия иТайланд ще бъдат прожектирани във всяка от трите фестивални вечери след 20.30 часа на Лапидариума в Стария град.

В приятната обстановка на възрожденските къщи жителите и гостите на Пловдив ще имат възможността да се запознаят с най-новите тенденции в областта на видео изкуството. Публичното пространство на Стария град ще заживее и фасадата ще се превърне в светлинен екран, отразяващ чувствителността и посланията на видео творците от шест континента. Официалното откриване ще бъде на 8 септември (петък) от 20 часа , а на 10 септември (неделя) ще бъде обявен носителят на голямата награда на „Фасада видео фестивал 2017”, който е проект на сдружение „Изкуство днес” в партньорство с Община Пловдив и Гьоте институт-България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино