На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Измамник, представял се за полковник от ДАНС, се отърва с 3 години условна присъда

Измамникът Стойко Данов, представял се за полковник и служител от ДАНС в периода от юни 2015 г. до края на юли 2016 г., се отърва с 3 години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. Районният съд одобри в петък споразумението между Районна прокуратура, Стойко Данов и адвоката му, с което подсъдимият е признат за виновен за престъпление по чл. 210, ал. 1 и чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

През юни 2015 г. в Карлово Стойко Данов е възбудил и поддържал в заблуждение И.К. и му причинил имотна вреда в размер на 1000 лева.

В периода октомври 2015 до април 2016 г. измамникът ужилил с 13 261,24 лв. още една наивна жертва – П.Н., като му обещавал работа в системата на МВР. По идентичен начин на сладките приказки и обещания на “полковника” се мързал и Л.Р., който изгорял с 5750 лв., докато неговият приятел И.Т. бил “глобен” само с 100 лв. Най-сериозно – с 20 771,24 лв. се опарил петият завлечен от измамника Стойко Данов – Б.Ч., който подал сигнал до полицията в края на юли 2016 г.
Подсъдимият Стойко Данов е извършил виновно престъпление по чл. 339, ал.1 от НК за това, че на 26 юли 2016 г. в пловдивското село Соколица е държал огнестрелно оръжие – ловна пушка белгийско производство, без обозначения, модел и сериен номер, и 9 патрона. За това престъпление Районният съд му наложи наказание при условията на чл. 54 ал.1 от НК, а именно лишаване от свобода за срок от 2 години, но на основание чл. 66, ал.1 от НК го отлага за срок от 3 години. На основание чл. 23 ал.1 от НК на подсъдимия Стойко Данов му е наложено най-тежкото измежду горните наказания, а именно лишаване от свобода за срок 3 години, но на основание чл. 66 ал.1 от НК отлага изтърпяването за срок от 5 години.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.