Измамници взели хиляди левове от жена уж за добра кауза

пари

Нагли измамници вземали пари от 51-годишна котленка месеци наред с мотива, че така помагала на децата на своя починала съученичка.

При акция на криминалистите от Котел, в парк „Изворите” в балканското градче са задържани 27-годишният Р.К. и 15-годишно криминално проявено момче. В мъжа са намерени и иззети 550 лева, получени от потърпевшата – съобщиха от ОД на МВР в Сливен. Шокиращото е, че задържаните са били свързани с бедна фамилия, на която жената най-редовно помагала. Вместо да й благодарят, те я оплели в кошмарен капан.

Схемата била следната: успели да я убедят, че наследниците на нейна починала съученичка ще изгубят апетитен имот, защото нямали пари за адвокати и съдебни дела. Състрадателната жена започнала да получава обаждания от мнима адвокатка. И от юни насам много пъти давала различни суми, било за адвокатски хонорари, било за съдебни такси. Стигало се до там, че жертвата на измамниците вземала пари назаем, само и само да помогне на осиротелите деца на покойната си съученичка.

За случващото се синът й разбрал едва наскоро. Той веднага се усъмнил, че майка му се е доверила на мошеници и подал сигнал. Съмненията му се потвърдили. Нито съществувала подобна адвокатка, нито имало процес, нито родствениците на покойната съученичка били заплашени да изгубят имане.

„Единственото вярно нещо е, че съученичката на жената наистина е починала!” – казаха от полицията. Потърпевшата до последно не можела да повярва, че е измамена. Накрая склонила да сътрудничи на криминалистите и така престъпниците били заловени. Към момента не е уточнен размера на цялата сума, която жената е дала на измамниците. Има данни, че тя е петцифрена.

Р.К. засега е в ареста за 72 часа. Разследването продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право