Измамници обикалят селата край Монтана, задигат пари от старци

Снимка: Архив

Неизвестени все още апаши бродят из селата в област Монтана, представят се за търговци и задига спестените пари на пенсионери, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В неделя към 14 часа непознат мъж потропал на портата на 85-годишният С. Г. в село Смоляновци.

Непознатият заявил на дядото, че иска да купи от него домашна ракия и докато старецът носел от продукцията си за дегустация, фалшивият купувач претършувал стаите . Когато гостът си заминал, домакинът забелязал, че са изчезнали 4160 лева, оставени върху леглото в една от стаите. По случая е образувано досъдебно производство и крадецът се издирва. Ден преди този удар подобен случай се е разиграл и в село Долно Бяла речка край Вършец.

В събота кола с мургави мъже в нея спряла пред дома на 81-годишният Г. А. и непознатите завързали разговор с дядото, уж за да купят от него продукти. Докато траели пазарлъците обаче, един от групата се вмъкнал в дома и прибрал от чекмеджето на масата в кухнята 1270 лева. Почеркът на измамниците е сходен и най-вероятно двата удара са извършени от едни и същи апаши. Не е изключено да има и други пострадали, казаха от полицията и увериха, че имат насоки за залавянето на крадците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България