Измамници „прокурори” измъкнаха над 14 000 лева от пенсионери в Разград  

Три телефонни измами, по схемата за оказване помощ на държавата при задържане на телефонни мошеници, станаха в Разград. В рамките на денонощие възрастни хора са дали над 14 000 лева, които мислели, че ще им се върнат след успешните акции.

Сред измамените е 86-годишна жена, която метнала през балкона 3760 лева. 96-годишен мъж пък предал на прага на дома си 8500 лева. Третата жертва е 75-годишна жена, която се включила с 2200 лева и 45 грама златни накити. Тя хвърлила ценния пакет през балкона, за да спести време на прокуратурата, на която си мислела, че помага.

В трите случая възрастни са били подведени, че съдействат на органите на властта. Първо се обаждал „прокурор” да ги инструктира да чакат позвъняване от измамници и да изпълняват всичките им указания. Убеждавал ги да не се притесняват, защото полицията дебне и след предаване на парите, ще задържи престъпниците. Пенсионерите всячески се опитват да помогнат и така стават жертва на находчивите измамници.

В сряда в Разград е имало и неуспешен опит, а лавината от обаждания на измамници продължила и в четвъртък, казаха от полицията.

Коментари

Задължително поле