Измръзнали клошари берат душа във варненска болница

Снимка: Архив

Двама премръзнали бездомници берат душа в реанимацията на Военноморската болница във Варна, след като през почивните дни били откарани там с тежки увреждания от студа. Мъжете са на видима възраст около 30 и 50 г. За съжаление, ще се наложи да ампутираме пръстите на краката на по-възрастния, съобщи доц. Йоланда Заякова, шеф на клиниката по термични травми и пластична хирургия.

Според нея през последните години броят на пострадалите от снега и студа клошари намалява, тъй като хората без дом намират топъл пристан в студовете в общинския приют. В момента там са настанени 140 души. Въпреки че капацитетът е за 50 души, са оборудвани допълнителни помещения, осигурени са достатъчно завивки и никой няма да бъде върнат, увериха от общината.

Заради снега и леда във Варна за последното денонощие са станали 115 пътни произшествия. За щастие повечето са приключили само с материални щети. Има само един пострадал - 18-годишна велосипедистка е със счупена ръка, след като в понеделник сутринта е била блъсната на кръстовище от неизвестен шофьор, уточниха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони