На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Измъкнаха с лебедка сляп кон от шахта

Спасители от противопожарната служба в Шумен измъкнаха с лебедка кон, паднал в шахта и престоял с краката нагоре над 15 часа. Сигнал за бедстващото животно на ул.”Тракия” в община Хитрино бил подаден към 9,37 часа в сряда, съобщиха от полицията.

Екипът се отзовал светаквично, действали  бързо, защото животното било на ръба на силите си и общо час траяла цялата операция, разказа един от петимата участници спасители Владимир Колев.

сляп кон шахта

До патовата ситуация се стигнало след като през деня в сряда конят бил вързан за дърво близо до шахтата, потънала в бурени. Животното страдало от слепота и вероятно затова е попаднало с гръб и цялата си задна част в бетонна клопка.

Шахтата била над 1,20 м дълбока, с размери метър на метър и само главата му стърчала навън. Привечер стопанинът му Джемел Мехмедов видял какво се е случило и тръгнал да търси помощ. По никакъв начин животното, заклещено в шахтата, не можело да се измъкне. Пред спасителите собственикът разказал, че търсил фадрома и трактор да го теглят, но хората му отказвали. Сетил се поне да завие коня, за да не умре през нощта от студ. Ако се е бил обадил веднага, е можел да спести мъките на животното, коментират спасителите.
Те веднага съобразили да превържат през тялото и краката коня и да го измъкнат с лебедката на пожарния автомобил “Ивеко”. Сапаните /ленти/ на предните крака вързал служител, а за задните се погрижил собственика на добичето. След изваждането конят бил обездвижен от дългия престой, но жив. Спасителите обяснили на стопанина, че непременно трябва да извика ветеринар.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.