САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Aварирал ТИР край Драгоман запуши пътя за Калотина

166 снегорина чистят софийските улици

Отмениха бедственото положение в община Баните

Сирия се рекламира като туристическа дестинация

Хванаха шофьора, който прегази мъж край Нови Искър и избяга

Близо 100 000 лв. са събрани за доизграждането на храма във ВТУ Почетоха Деня на Свети Евтимий, Патриарх Търновски

Австралия приветства експериментален спасителен дрон В проекта са инвестирани стотици хиляди долари

През обектива на „Труд“: Как Борисов и Меркел отговарят на медиите (СНИМКИ)

Синдикатите срещу поскъпването на тока, предвиждат фалити КНСБ и КТ „Подкрепа“ излязоха със съвместна позиция в подкрепа на работодателите

Борисов отговаря на „Труд“: Лидерите от Западните Балкани трябва колкото се може по-бързо да покрият критериите за членство в ЕС

ЦСКА бие с голове на новите

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Меркел отговаря на „Труд“: Подкрепяме България за Шенген, но не мога да кажа точна дата за присъединяване Възлагаме големи надежди на българското председателство, каза германският канцлер

Измъкнаха с лебедка сляп кон от шахта

Спасители от противопожарната служба в Шумен измъкнаха с лебедка кон, паднал в шахта и престоял с краката нагоре над 15 часа. Сигнал за бедстващото животно на ул.“Тракия“ в община Хитрино бил подаден към 9,37 часа в сряда, съобщиха от полицията.

Екипът се отзовал светаквично, действали  бързо, защото животното било на ръба на силите си и общо час траяла цялата операция, разказа един от петимата участници спасители Владимир Колев.

сляп кон шахта

До патовата ситуация се стигнало след като през деня в сряда конят бил вързан за дърво близо до шахтата, потънала в бурени. Животното страдало от слепота и вероятно затова е попаднало с гръб и цялата си задна част в бетонна клопка.

Шахтата била над 1,20 м дълбока, с размери метър на метър и само главата му стърчала навън. Привечер стопанинът му Джемел Мехмедов видял какво се е случило и тръгнал да търси помощ. По никакъв начин животното, заклещено в шахтата, не можело да се измъкне. Пред спасителите собственикът разказал, че търсил фадрома и трактор да го теглят, но хората му отказвали. Сетил се поне да завие коня, за да не умре през нощта от студ. Ако се е бил обадил веднага, е можел да спести мъките на животното, коментират спасителите.
Те веднага съобразили да превържат през тялото и краката коня и да го измъкнат с лебедката на пожарния автомобил „Ивеко“. Сапаните /ленти/ на предните крака вързал служител, а за задните се погрижил собственика на добичето. След изваждането конят бил обездвижен от дългия престой, но жив. Спасителите обяснили на стопанина, че непременно трябва да извика ветеринар.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.