Изнасилиха млада жена в собствената й кола

Нападателят заплашил жертвата си с нож

21-годишна жена е била изнасилена в собствения й лек автомобил „Рено” в близост до кръстовището на улиците „Асен Христофоров” и „Поручик Въльо Стефов” в район „Южен” в Пловдив, като сигналът за случилото се е получен в полицията около 21 часа в сряда вечер. Неизвестният засега нападател заплашил жертвата си с нож и се заканил, че ще й пререже гърлото, а започне да вика, твърдят запознати с разследването на гаврата.

Служители на Първо РУ на МВР веднага са пристигнали на местопрестъплението и са отцепили района и са започнали да пренасочват автомобилите по други маршрути, за да може криминалистите да изземат веществените доказателства и направят оглед с помощта на прожектори. По случая вече е образувано досъдебно производство по член 152, алинея 1 от Наказателния кодекс срещу неизвестен извършител, като все още няма заподозрян за тежкото криминално престъпление.

Това е втори случай на изнасилено младо момиче в личния й автомобил в район „Южен” в града под тепетата за последните 2 седмици, като предишният бе на 7 декември вечерта. Тогава жертва на сексуален извратеняк стана 19-годишна девойка, в чиято кола нахълтал непознат мъж, който след гаврата избягал в неизвестна посока. Пострадалото момиче е описала подробно нападателя си пред криминалистите от Първо РУ на МВР-Пловдив. Разследващите засега пазят мълчание дали става дума за един и същи изнасилвач, като това най-вероятно ще стане ясно след съответните експертизи. Профилът на извършените престъпления обаче е идентичен и има голяма вероятност да се касае за един и същи сериен изнасилвач. „Към момента нямаме абсолютно никакви данни да става дума за сериен изнасилвач”, декларира говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев по повод двата случая на изнасилвания в Пловдив. Той уточни, че към момента се провеждат активни действия по разследването, а също и че са назначени експертизи. От прокуратурата призоваха пловдивчани да бъдат по-бдителни, особено в тъмните часове на денонощието, и да информират органите на реда, ако някъде в район „Южен” видят лице със съмнително поведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право