Арестуван е заподозрян за убийството в Шумен

Басейнова дирекция стартира наказателна процедура срещу НЕК заради замърсяването на р. Въча

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Не трябва да вярваме на наложените епитети и марки (ВИДЕО)

Марк Жирардели, собственик на ски зона Банско: Без втора кабинка курортът няма как да се развива, ще изпадне в застой

Наводнени пътища и спрени фериботи в Гърция заради силна буря

19-годишен, наръган с нож, издъхна в Шумен

Вълшебната работилница на Дядо Коледа гостува на децата на служителите на МВР

СЗО: Босна и Херцеговина е наравно с африкански страни по брой на заболелите от морбили

Над 60 хиляди домакинства във Франция са без ток след проливни дъждове и силен вятър

Русия приключи първото изпитание на най-мощния си ледоразбивач „Арктика“ (ВИДЕО)

Агент 007 няма време да умре с новия Defender Офроудърът на Land Rover вилнее във филма за Джеймс Бонд

Див популизъм в Общинския съвет в Стара Загора води до голям финансов дефицит за дейностите в чистотата

МВР отчете повече жертви в катастрофи през 2019 г., стартира мащабна операция за безопасност на пътя

Българите вече са по-бързи от Мат и Жирардели, Банско още чака втора кабинка

БСП избира нов лидер на 26 април 2020 г.

Изнасяме оръжие за Индия и Етиопия Печалбата на Кинтекс за полугодието е 5,96 млн. лв.

През 2019 г. дейността на ВМЗ включва предимно производството на противотанкови снаряди, авиационни неуправляеми ракети, артилерийски муниции и взриватели.

Приходите на ВМЗ нараснаха с 24%

НИТИ им загуба от 52 хил. лв.

Износ на оръжие за Индия, Алжир и Етиопия е осъществен през второто тримесечие на годината, пише в отчета на държавното дружество “Кинтекс”, специализирано в търговията с военна продукция. Подадени са и нови оферти в отговор на отправени запитвания или стартирали тръжни процедури за боеприпаси и въоръжение от министерствата на отбраната на Нигерия и на Алжир.

Обемът на осъществения износ на специална продукция от “Кинтекс” от януари до юни е 44 млн. лв., при 83,8 млн. лв. за същия период на миналата година. Реализираната печалба до края на юни с 5,96 млн. лв., при 12,2 млн. лв. година по-рано, което е спад с 51%.
Финансовите резултати на държавното предприятие ВМЗ-Сопот обаче значително се подобряват. През 2019 г. дейността на дружеството включва предимно производството и продажбата на противотанкови снаряди, авиационни неуправляеми ракети, артилерийски муниции, взриватели, инструменти и оборудване за специалното производство. Дружеството предлага и редица услуги като ремонт и утилизация на военна продукция, транспорт и др.

За полугодието приходите от продажби на ВМЗ-Сопот са 95,48 млн. лв., което е ръст с 24% на годишна база. Счетоводната печалба на дружеството до юни е 9,6 млн. лв., при 5,7 млн. лв. година по-рано.

Друг показател, който показва финансовото състояние на ВМЗ-Сопот е този за ефективност на работата. През 2019 г. на 100 лв. разходи са реализирани 109 лв. приходи, при 106 лв. за 2018 г. Което показва, че ефективността в дружеството се подобрява. Средно списъчният брой на персонала на ВМЗ-Сопот за полугодието е 3978 души, при 4266 работници и служители през 2018 г.

Във връзка с намаленото търсене на специална продукция на пазара и намаляване на нейната цена, ръководството на ВМЗ си е поставило за цел да оптимизира производството и да въведе нови технологии, за да се намали себестойността на продукцията. До края на годината се очаква ВМЗ да изпълни договори и поръчки за 110-120 млн. лв.

Другото държавно предприятие от военно промишления комплекс – НИТИ, има приходи за полугодието от малко над 1 млн. лв. Приходите се свиват с 18% на годишна база заради намаления обем поръчки от чужбина. В резултат дружеството отчита загуба от 52 хил. лв., при 44 хил. лв. печалба година по-рано.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.