Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 9 декември 2019

На 9 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 09.12.2019

Financial Times: България привлича рекордни технологични инвестиции София има потенциал за технологичен център

Почина актьорът, изиграл Голямото пиле от „Улица Сезам“

Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

Външният министър на Украйна оповести каква позиция ще защитава Зеленски в Париж

Еврокомисарят по икономика иска разхлабване на бюджетните правила в ЕС

Художествената академия остава без голи модели заради липса на пари

В Сараево отмениха публичните прояви заради мръсния въздух

Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите, вместо за пенсии

Богат урожай, малко зрители И този „Златен ритон“ доказа, че документалното и анимационното ни кино си струват правенето и гледането, дори с излишните дължини

Дерат седем кожи за Нова година у нас Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 9 декември 2019

Горя стая на общежитие в „Студентски град”

Изнасят в Родопите заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

Изнасят в Родопите заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район
Еко хотел „Здравец“ в Родопите ще е домакин на 1 и 2 декември на изнесено съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район. То ще е под председателството на губернатора на Пловдив Здравко Димитров и на него ще присъстват представители на министерства, областни управи от Южен централен район, общински кметове, браншови и синдикални организации, вузове и НПО.
На съвместното заседание ще бъде избран заместник-председател на Регионалния съвет за развитие за периода от 1 януари до 30 юни 2017 г., през който председател ще е областният управител на Смолян.
Елица Михайлова, началник отдел в дирекция „Жилищна политика“ на МРРБ, ще запознае присъстващите със задълженията на областните управители по отношение на процедурите, свързани с реализацията на Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради. На заседанието ще бъде представена и обсъдена последващата оценка на Националната стратегия за регионално развитие (НСРР) на България за периода 2005-2015 г. Съгласно Закона за регионалното развитие Последващата оценка се извършва не по-късно от една година след изтичането на периода на действие на НСРР.
По време на заседанието в еко-хотел „Здравец“ Станислава Ташева, мениджър в общинска фондация „Пловдив 2019“, ще представи дейностите и мероприятията във връзка с „Европейска столица на културата 2019“ и проекта „Пловдив-Европейска столица на културата 2019“. Димитър Гишин и Георги Палешников – представители на Асоциация на индустриалния капитал в България, ще информират присъстващите с възможностите за получаване на IT обучения, преквалификация и кариерно развитие в „Тех парк Оптела“ – Пловдив и Индийския институт за хардуерни технологии (ИИХТ). Областният управител на Пазарджик Гинче Караминова ще докладва за проблем със затруднения достъп до обект от националната енергийна система ВЕЦ Сестримо и какви мерки трябва да се вземат за възстановяване на участък от общинския път от село Сестримо до ВЕЦ Сестримо.
На съвместното заседание представители на управляващите органи на оперативните програми ще докладват актуална информация относно активните и предстоящи схеми по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС за периода 2014-2020 г. и въздействието им върху социално-икономическото развитие на Южен Централен район.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.