Правната комисия гласува на първо четене промените в антикорупционния закон

Третокласнички от Елена спечелиха полицейски конкурс

Няма да спират водата в община Кубрат 3,1 млн. лв. трябва да бъдат погасени до края на 2019 г.

Спецпрокуратурата поиска „задържане под стража“ за Голямата Бирма

Откриха 25 нови военни паметници в Пиринско

Кандидатурата на Ивайло Иванов за главен секретар на МВР е съгласувана с президента, заяви Младен Маринов

Стрелецът от Страсбург е бил осъден за първи път на 13-годишна възраст До десетата си година вече е имал престъпно поведение

Меркел: Лидерите на ЕС нямат намерение да променят споразумението за Брекзит

Ученик краде от кутия за дарения

Двама мъже и девет дами в топ 10 на „Спортист на годината“

Доналд Тръмп използва стрелбата в Страсбург, за да настоява за построяването на гранична стена с Мексико

Григор и Агаси се състезават с „ламборгини“

Нови три случая на вирусен хепатит в Пернишко, сред заболелите има и 10-годишно дете

Тодор Неделев: В България ще играя само за „Ботев“ (Пд)

49 акта за седмица по пътищата в Несебър

Изнасят в Родопите заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

Еко хотел „Здравец“ в Родопите ще е домакин на 1 и 2 декември на изнесено съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район. То ще е под председателството на губернатора на Пловдив Здравко Димитров и на него ще присъстват представители на министерства, областни управи от Южен централен район, общински кметове, браншови и синдикални организации, вузове и НПО.
На съвместното заседание ще бъде избран заместник-председател на Регионалния съвет за развитие за периода от 1 януари до 30 юни 2017 г., през който председател ще е областният управител на Смолян.
Елица Михайлова, началник отдел в дирекция „Жилищна политика“ на МРРБ, ще запознае присъстващите със задълженията на областните управители по отношение на процедурите, свързани с реализацията на Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради. На заседанието ще бъде представена и обсъдена последващата оценка на Националната стратегия за регионално развитие (НСРР) на България за периода 2005-2015 г. Съгласно Закона за регионалното развитие Последващата оценка се извършва не по-късно от една година след изтичането на периода на действие на НСРР.
По време на заседанието в еко-хотел „Здравец“ Станислава Ташева, мениджър в общинска фондация „Пловдив 2019“, ще представи дейностите и мероприятията във връзка с „Европейска столица на културата 2019“ и проекта „Пловдив-Европейска столица на културата 2019“. Димитър Гишин и Георги Палешников – представители на Асоциация на индустриалния капитал в България, ще информират присъстващите с възможностите за получаване на IT обучения, преквалификация и кариерно развитие в „Тех парк Оптела“ – Пловдив и Индийския институт за хардуерни технологии (ИИХТ). Областният управител на Пазарджик Гинче Караминова ще докладва за проблем със затруднения достъп до обект от националната енергийна система ВЕЦ Сестримо и какви мерки трябва да се вземат за възстановяване на участък от общинския път от село Сестримо до ВЕЦ Сестримо.
На съвместното заседание представители на управляващите органи на оперативните програми ще докладват актуална информация относно активните и предстоящи схеми по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС за периода 2014-2020 г. и въздействието им върху социално-икономическото развитие на Южен Централен район.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.