Изненадите досега през сезона в топ първенствата на Европа

Вече измина повече от месец, откакто големите европейски първенства стартираха сезон 2018/2019. В някои от тях очакваните лидери доминират и оправдават прогнозите, но също така има и отбори, които изненадват с представянето си. Разбира се, изненадите не са само положителни, тъй като има и доста от отрицателно естество. В следващите редове ще разгледаме най-големите изненади от началото на сезона за топ 5 на най-добрите европейски първенства по футбол. Ще видим кои отбори изненадват с добро представяне и кои с лошо.

Английска Висша лига

Нека стартираме с английската Премиър Лийг, където спорът за титлата и за топ 4 обещава да бъде повече от интересен за пореден сезон. От началото на кампанията обаче един отбор впечатли доста със своята игра и резултати. Това е отборът на Уотфорд. Под ръководството на испанеца Хави Грасия “стършелите” разчитат на интересна схема и тактика за своите срещи, която до момента дава резултат. Роберто Перейра е едно от откритията този сезон, който впечатлява с експлозивност, дрибъл и добър поглед върху играта. Някои онлайн букмейкъри като Betfair побързаха да сравнят Уотфорд с тима на Лестър, който изненадващо стана шампион във Висшата лига преди няколко сезона, но според експертите силите на “стършелите” няма да стигнат до там при наличието на толкова силна конкуренция.

Отрицателната гледна точка в Премиър Лийг е Манчестър Юнайтед. Тимът завърши втори през миналия сезон и през този се очакваше да надгради представянето си, борейки се за титлата. Това обаче не изглежда така, след като Юнайтед спечели 10 точки от възможни 21 в първите 7 кръга на шампионата. Сезонът ще бъде тежък за “червените дяволи”.

Испанската Ла Лига

В Примера сериозно впечатление прави тимът на Депортиво Алавес. Отборът стартира сезона силно и все още се държи близо до лидерите в подреждането. През миналия сезон Алавес завърши във втората половина на таблицата, но сега разполага с нужното самочувствие да се представи по-добре. Някои сайтове като Bet365 дори увеличиха шансовете им за класиране в евротурнирите през следващия сезон. В състава няма имена, които да се открояват, но си личи, че тимът е сработен добре и това му донася успехите до този момент.

Валенсия е отборът, който се проваля от началото на сезона. “Прилепите” записаха 5 ремита в първите си 7 мача и се нареждат във втората половина на таблицата. През миналия сезон Валенсия се утвърди в топ 4 на класирането, но през този сезонът стартира слабо и на отбора ще му бъде трудно да повтори това представяне. Наставникът Марселиньо ще трябва да подобри нещо в тима, за да дойдат победите.

Немската Бундеслига

Отправяме се към немската Първа Бундеслига, където приятната изненада от началото на кампанията е столичният Херта. Тимът добави много малко качество към състава, но то бе достатъчно, за да се създаде един боеспособен тим. През последните години Херта винаги е гледал към челните места в класирането, но максимално е достигал до 6 място. Изглежда, че дългогодишната работа на наставника Пал Дардай вече дава резултат и тимът ще се надява на нещо повече. Букмейкърските анализатори от сайта на Efirbet отбелязват, че тимът спечели срещу тимове като Байерн Мюнхен и Шалке 04 от началото на сезона, така че амбициите им са оправдани.

Негативната изненада през този сезон в Бундеслигата е Шалке 04. Тимът от Гелзенкирхен бе изключително стабилен през изминалата кампания и заслужено завърши зад лидера Байерн Мюнхен. Въпреки това началото на сезона за тима бе катастрофално и с 5 загуби в първите 5 мача на отбора в лигата. Чак в шестия си мач той постигна първия си успех. Тежък сезон очаква и Шалке, ако иска отново да се класира в топ 4. До голяма степен проблемите са породени и от факта, че доста ключови състезатели напуснаха отбора.

Италианската Серия А

В Калчото приятната изненада за сезона до този момент се нарича Сасуоло. Откакто тимът се изкачи в Серия А през сезон 2013/2014, той е достигал максимум до 6-та позиция в крайното класиране. Сега обаче има шанс да подобри този резултат. От началото на кампанията Сасуоло загуби мачове срещу Милан и Ювентус, но въпреки това спечели срещу Интер, както и срещу друг отбори, които се водят от “тяхната черга”. В състава няма кой знае какви имена, но качеството на играта е добро и надеждите са за силно представяне.

Аталанта е отборът, който изненада негативно с представянето си в Калчото. Тимът не показа много от началото на кампанията и записа само 1 успех в първите си 7 мача. Това е твърде малко за тим, който преди два сезона финишира 4-ти, а през миналата кампания остана на 7 място. Аталанта отпадна и от Лига Европа, което още повече проваля сезона за отбора от Бергамо. Колкото до шансовете на тима да изпадне, някои сайтове като Winbet вече занижиха коефициентите си за изпадане на Аталанта.

Френската Лига 1

Лил е един от емблематичните отбори във Франция с 4 шампионски титли в своята история. Въпреки това обаче през миналия сезон тимът беше в битката за оцеляване в най-високото ниво на френския футбол. Оцеляването на отбора сякаш го преобрази и през настоящата кампания “песовете” се нареждат на 2 място в класирането след 8 кръга в шампионата. Дали ще успеят да завършат високо, предстои да видим, но до момента оставят отлични впечатления. Начело на тима е опитният французин Кристоф Галтие, чиято задача този сезон ще бъде да върне отбора сред лидерите в класирането. От началото на сезона Лил впечатли с изразителни победи над Рен и Олимпик Марсилия. Кои са следващите мачове на тима може да разгледате, възползвайки се от някой промоционален efbet бонус код, който ще ви даде възможност за повече печалби от мачовете на Лил.

На ответния полюс с представянето си е Монако. Тимът е с 6 точки и само 1 победа в първите си 8 мача от лигата. През изминалата кампания “монегаските” завършиха на второ място, а през тази не стартират добре сезона и ще трябва да се потрудят, ако искат да се върнат отново сред топ отборите. Причините за проблемите в лагера на Монако са доста, но въпреки всичко в последните години тимът показа, че е способен на подвизи. Засега обаче си остава най-голямото разочарование от началото на сезона във френския футбол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт