Борисов прие поканата за среща с Радев

86-годишен дал отпор на рецидивист, опитал да го ограби в дома му 56-годишният нападател не успял да измъкне портмоне с 680 лв.

Тойота блъсна дете на зебра, то се спаси като по чудо

Разследват палеж на кола в Разград Има версия, че колата е подпалена за отмъщение

Пуснаха под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

БСП иска преизчисляване на пенсиите

Каракачанов: Пактът за миграция на ООН ми намирисва на документ, който подготвя глобалното преселение на народите

Задържаните за убийството на мъж във влак край Вакарел са брат и сестра Вероятната причина за инцидента е отправена забележка към извършителите

Парламентът прие промените в Закона за чистотата на атмосферния въздух

Борисов: Българското участие в проекта за изграждане на терминал за втечнен природен газ край Александруполис е стратегически важно

Цветанов се извини за думи на депутат от НФСБ

Американското правосъдие тайно е повдигнало обвинение срещу Асандж

Борисов в Гърция: ЖП връзката Солун-Русе ще допринесе за икономическия подем на региона

Йордан Цонев: В поправките в Закона за вероизповеданията направихме всички възможни отстъпки

КОНПИ отнема над 30 хил. лв. от бивш управител на общинско дружество в Бургас, сключвал договори със съпругата си

Изнесохме оръжие за Индия за 80,3 млн. долара Експортът на „Кинтекс” се увеличи с 16% от януари до септември

Печалбата на ВМЗ-Сопот за първите девет месеца на годината е 2,241 млн. лв.

Печалбата на ВМЗ намаля с 98%

Оръжие и специална продукция на стойност 231,3 млн. лв. са изнесени от „Кинтекс” през първите девет месеца на годината. Това е ръст с 16% спрямо постигнатия резултат за същия период на миналата година, пише в отчета за дейността на дружеството.

Само в рамките на третото тримесечие осъщественият износ за Индия, Алжир и Етиопия е на стойност 87,6 млн. щатски долара. Като доставките за нуждите на отбранителната промишленост на Индия са на стойност 80,3 млн. долара, износът за Алжир е за 7,2 млн. долара, а за Етиопия – 41 хил. долара. В изпълнение на вече подписани договори се очаква значителен износ за Индия и Алжир и през четвъртото тримесечие. При намален обем на продажбите спрямо третото тримесечие на миналата година печалбата на „Кинтекс” нараства, което показва по-голяма рентабилност на сделките и намаляване на разходите. Общо за първите девет месеца на годината печалбата на дружеството е 32,667 млн. лв., което е ръст със 73% на годишна база.

Не така добри обаче са финансовите резултати на ВМЗ-Сопот. Печалбата на дружеството за деветмесечието е 2,241 млн. лв., при 151,9 млн. лв. година по-рано. Този спад на печалбата с над 98% се дължи на намаление на продажбите. От януари до септември те са за 111 млн. лв., при над 400 млн. лв. година по-рано.

Другото държавно дружество от военно промишления комплекс на страната – „НИТИ” отчита печалба от 65 хил. лв. за деветмесечието.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.