Изобретиха хапче, което гори мазнините

Хапче, което постига същия ефект като физическите упражнения - то топи мазнините и увеличава издръжливостта на организма на натоварвания са разработили американски учени,  съобщи АФП.

Специалистите от института по биология Солк в Сан Диего са провели експерименти единствено върху опитни мишки. Резултатите са окуражаващи и новият медикамент ще може в скоро време да бъде изписван на хора с наднормено тегло, на хора с увреждания и на сърдечно болни.

Екипът на д-р Роналд Евънс разработил експериментална молекула, която въздейства върху гена, отговорен за изгарянето на мазнините. Те са я кръстили GW1516. Опитни мишки, които са водели заседнал начин на живот, третирани с въпросната молекула, са бягали във въртящ се цилиндър в продължение на 270 минути, преди да почувстват умора. А подобна група гризачи, без намесата на GW1516, са се изморили само след 160 минути.

Увеличаването на издръжливостта се оказало 70 %. Третирани с GW1516 мишки в продължение на 2 месеца рязко ограничили теглото си и понижили нивото на кръвната си захар.Това дава основание да се допуска, че  субстанцията може да помогне и на диабетиците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка