Изписаха баща – герой, спасил сина си от удавяне Лекари от УМБАЛ Бургас са се преборили и за живота на 11-годишно дете и жена на 44 години, извадени от морето в безпомощно състояние

Болницата в Бургас Снимка: Архив

32-годишният баща Константин С. от Молдова отново може да прегърне семейството си и да продължи нормалния си живот, благодарение на лекарите от Отделението по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ Бургас, съобщиха от болницата в морския град

Днес младият татко бе изписан от Реанимацията на Бургаската болница в отлично състояние, след като на 30-ти юни бе докаран в кома от плажа в Слънчев бряг.

Константин е баща-герой, защото рискува живота си и спаси от удавяне  десетгодишния си син. Момчето викало за помощ, Константин се хвърлил във водата и успял да му помогне, но самият той потънал.

На плажа екипите на Бърза помощ му правят сърдечен масаж и го интубират, след което го транспортират в УМБАЛ Бургас в тежко състояние.

„Колегите го приеха  в кома, като успяха да овладеят  мозъчния отток и оттокът на белия дроб и да го върнат  в съзнание. За щастие инцидентът няма да остави никакви поражения върху организма на Константин”, обясни реаниматорът д-р Даниела Люцканова.

Днес мъжът напусна отделението без чужда помощ и с огромна усмивка. „Благодаря Ви за грижите и за това, че спасихте живота ми”, каза младият баща, който си направи снимка за спомен с екипа на Реанимация.

„От началото на сезона имаме три тежки случая  на удавници, които сме върнали към живота. Другите двама пациенти са 44-годишна жена и 11-годишно дете, което беше пострадало на плажа в Св. Влас. Те също са изписани и са в добро здравословно състояние”, добави д-р Люцканова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Хубаво,ама къде са онези културисти-манекени,т.нар.водни спасители на плажа?
    Гонят само мацките по плажа и никой не го е еня за спасяването на давещи се.

    1. Ми къде е бил той та се е стигнало да спасява сина си? А спасителите явно са си били на мястото да го извадят.
      Гаче са малко говедата дет влизат без да чуват свирките на спасителите…

  2. Ами спасителите са били там и са извадили и сина и бащата, но защо да пишат „журналистите“ за някакви си „културисти-манекени“, нищо че може и да са си рискували живота, за тях нито дума…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.