Изправят на съд джебчики, задигнали телефон за над 1000 лева

Снимка: Архив

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу два жени за кражба на мобилен телефон в магазин в МОЛ.

Обвинението срещу Диана В. и Елена С. е за това, че на 20 януари тази година в Централ мол в старата столица с особена ловкост задигнали мобилен телефон „Айфон 7 128 GB Silver“ на стойност 1040 лева. До приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд открадната вещ е заместена с левовата й равностойност.

Бащата на пострадалото момиче купил мобилен телефон за сумата от 1309,99 лв. и го предоставил на дъщеря си да го ползва.

Обвиняемите живеят в Русе, не работят, нямат законни доходи и си набавят средства с извършване на джебчийски кражби. Във въпросния ден пристигнали с автомобил във Велико Търново и отишли в мола, за да крадат. Същия ден пострадалото момиче също било в търговския комплекс. Докато било в единия магазин момичето използвало мобилния телефон , след което го прибрало в десния джоб на якето си и закопчало ципа му. Това било забелязано от обвиняемите и те решили да откраднат телефона. Последвали пострадалата в съседен магазин.

Докато момичето разглеждало якета, двете обвиняеми се приближили до него. Мястото, където били изложени якетата, се намирало на ъгъл и обвиняемите, правейки се, че разглеждат дрехи, застанали така, че притиснали пострадалата в ъгъла. Докато едната я прикривала, другата разкопчала ципа на десния джоб на якето и без момичето да усети взела мобилния телефон. Веднага го изключила и двете напуснали магазина. Деянието било заснето от охранителните камери на търговския обект. Няколко дни по-късно продали телефона на непознато лице на пазара в гр. Левски.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право