Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

Училища и градини с по-ниски сметки за парно Потребили сме по-малко топлоенергия през декември

Без субсидии за хора с увреждания, ако имат фирма Отпускат до 20 хиляди лева на кандидат за започване на собствен бизнес

Населението на Велико Търново се увеличава За кратко време жителите на старата столица са се увеличили с 1000 души

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с дъщерите в Свищов Анкета е показала, че са лица в риск, а нямат личен лекар

Слаба охрана улеснила атентата на летището в Сарафово Никой не е забелязал терориста, поставил бомбата в автобуса с израелски туристи

Изправят на съд мъж,подготвял убийство на две лица

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 58-годишен мъж за приготовление за предумишлено убийство на майка си и на сестра си. Освен това той ще отговаря и за назаконно държане на оръжие и боеприпаси и неправомерно присъединяване към електрическа енергия.

Обвинението срещу Румен К. е за това, че за времето от неустановена дата на 2016 г. до 5 декември миналата година в Плевен и в село Къшин извършил приготовление към предумишлено убийство на двете лица, като като се снабдил с огнестрелно оръжие, оборудвано със заглушител и боеприпаси предназначени за него. Мъжът предприел действия и за намирането на съучастници в престъплението.

В село Къшин Румен К. кътал газово-сигнален пистолет марка „Ekol“ със заличена маркировка и фабричен номер, самоделно пригоден за стрелба с патрони калибър 9 мм и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 5 патрона калибър 9 мм, самоделно снарядени с метални проектили и 16 ловни патрони 12-ти калибър.

Привлечен е като обвиняем и за това, че за времето от 12 ноември до 5 декември 2016 г. в Къшин, сам осъществил неправомерно въздействие върху уред на „ЧЕЗ България“ ЕАД за търговско измерване на електрическа енергия, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия в имот.

Обвиняемият бил в крайно влошени лични отношения със майка си и сестра си. Той нееднократно нанасял побой на сестра си, за което тя подавала жалби до РП – Плевен. През втората половина на 2016 г. отношенията между обвиняемият и двете жени допълнително се влошили заради продажба на недвижим имот в центъра на Плевен. Имотът се водел собственост на двете, като им бил прехвърлен от покойния баща, но обвиняемият се чувствал ощетен и претендирал за дял. На 4 ноември миналата година, сестрата с пълномощно от майка си, продала имота за 230 000 евро.

Обвиняемият узнал това и крайно афектиран решил да убие сестра си и майка си, за да стане единствен техен наследник. Решил да не извършва лично убийството, а да ангажира изпълнители срещу заплащане. Двете жени знаели, че обвиняемият е отмъстителен и със злопаметен характер, притеснявали се от физическа саморазправа с тях и веднага след сделката се укрили в София.

Румен К. казал на сина си на всяка цена да установи местонахождението на леля си и баба си , а междувременно решил да намери изпълнители на убийствата. През октомври 2016 г. посетил кафе в Плевен и се запознал с лице, от което след няколко разговора поискал съдействие за намиране на човек, готов да изпълни поръчката. Два дни по-късно обвиняемият занесъл снимки на близките си и казал, че е изработил пистолет със заглушител и е готов да го предостави на извършителя на убийството.

Първоначално свидетелят решил, че обвиняемият има психически проблеми, но в процес на разговорите преценил, че намеренията са сериозни и решил да информира органите на МВР за случая, за да бъде предотвратено извършването на тежко умишлено престъпление. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.