Абсурдни партии в битка за гласове Щури формации в Европа и САЩ засенчват родните колорити

Лейди Гага с рентген на цялото тяло

С PlayStation 5 „Сони” гони нов стандарт

Извънредно положение в Чили след протести заради поскъпване на билетите за метрото (ВИДЕО)

Кайли Дженър пропря, създаде нов тренд

Женева – от раннохристиянските прелати до Жан Калвин Цезар основава града на брега на едноименното езеро

Лененото семе е добър помощник на здравето Да не се превишава препоръчителната доза от 1 до 3 супени лъжици на ден

Десетки загинали и пострадали при скъсване на дига в Красноярския край в Русия

Счупен крак води дупничанин в Dota 2

Съветник на Тръмп: Порошенко и обкръжението му си присвоили $820 милиона

Дъщерята на Гала получи пръстен от приятеля си (СНИМКА)

Още по-спортна лимузина Новата „тройка“ е чистокръвен „баварец“ за хора, които обичат да шофират

Калоян Паргов: Смисълът на кампанията е да предлага политики за по-добър живот на хората

Югозападна болница отчита ръст на приходите, печалбата и заплатите

Изправят на съд мъж,подготвял убийство на две лица

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 58-годишен мъж за приготовление за предумишлено убийство на майка си и на сестра си. Освен това той ще отговаря и за назаконно държане на оръжие и боеприпаси и неправомерно присъединяване към електрическа енергия.

Обвинението срещу Румен К. е за това, че за времето от неустановена дата на 2016 г. до 5 декември миналата година в Плевен и в село Къшин извършил приготовление към предумишлено убийство на двете лица, като като се снабдил с огнестрелно оръжие, оборудвано със заглушител и боеприпаси предназначени за него. Мъжът предприел действия и за намирането на съучастници в престъплението.

В село Къшин Румен К. кътал газово-сигнален пистолет марка „Ekol“ със заличена маркировка и фабричен номер, самоделно пригоден за стрелба с патрони калибър 9 мм и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 5 патрона калибър 9 мм, самоделно снарядени с метални проектили и 16 ловни патрони 12-ти калибър.

Привлечен е като обвиняем и за това, че за времето от 12 ноември до 5 декември 2016 г. в Къшин, сам осъществил неправомерно въздействие върху уред на „ЧЕЗ България“ ЕАД за търговско измерване на електрическа енергия, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия в имот.

Обвиняемият бил в крайно влошени лични отношения със майка си и сестра си. Той нееднократно нанасял побой на сестра си, за което тя подавала жалби до РП – Плевен. През втората половина на 2016 г. отношенията между обвиняемият и двете жени допълнително се влошили заради продажба на недвижим имот в центъра на Плевен. Имотът се водел собственост на двете, като им бил прехвърлен от покойния баща, но обвиняемият се чувствал ощетен и претендирал за дял. На 4 ноември миналата година, сестрата с пълномощно от майка си, продала имота за 230 000 евро.

Обвиняемият узнал това и крайно афектиран решил да убие сестра си и майка си, за да стане единствен техен наследник. Решил да не извършва лично убийството, а да ангажира изпълнители срещу заплащане. Двете жени знаели, че обвиняемият е отмъстителен и със злопаметен характер, притеснявали се от физическа саморазправа с тях и веднага след сделката се укрили в София.

Румен К. казал на сина си на всяка цена да установи местонахождението на леля си и баба си , а междувременно решил да намери изпълнители на убийствата. През октомври 2016 г. посетил кафе в Плевен и се запознал с лице, от което след няколко разговора поискал съдействие за намиране на човек, готов да изпълни поръчката. Два дни по-късно обвиняемият занесъл снимки на близките си и казал, че е изработил пистолет със заглушител и е готов да го предостави на извършителя на убийството.

Първоначално свидетелят решил, че обвиняемият има психически проблеми, но в процес на разговорите преценил, че намеренията са сериозни и решил да информира органите на МВР за случая, за да бъде предотвратено извършването на тежко умишлено престъпление. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.